Yandex Metrica

Aylık kirası 2,5 milyon TL! İlanı görenlerin ağzı açık kaldı: İstanbul'da bu evleri kimler ne için kiralıyor?

Aylık kirası 2,5 milyon TL! İlanı görenlerin ağzı açık kaldı: İstanbul'da bu evleri kimler ne için kiralıyor?

İlan sitelerinde zaman zaman yer alan ve aylık kirası milyonları geçen lüks evler ilan verildiği andan itibaren tutuluyor. İlandaki rakamları görenlerin ağzı açık kalırken aylık kirası 2,5 milyon TL olan evlerin kapış kapış gittiği ortaya çıktı. Peki bu evleri kimler ne için kiralıyor? 

Ekonomi

25.08.2024, 10:19

Kiralar ve gıdadaki fahiş fiyatlar ve denetimler sürerken, bunun en yoğun hissedildiği İstanbul’da ise dudak uçuklatan rakamlar dikkat çekiyor. Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul süper zenginlerin adresi olmaya devam ediyor. İstanbul’da aylık kirası 1 - 2,5 milyon TL arası olan yüzlerce rezidans, daire ve villa bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan İç Göç İstatistikleri 2023 verileri İstanbul’un 581 bin 330 kişi ile en çok göç veren il olduğunu ortaya koysa da ultra zenginlerin tercihi yine İstanbul. 

Evde bakım maaşı alanlar dikkat! Bakan müjdeyi verdi: Ödemeler hesaplara yatacak Evde bakım maaşı alanlar dikkat! Bakan müjdeyi verdi: Ödemeler hesaplara... Haberi Görüntüle

BU EVLERI KİMLER KİRALIYOR? 

İlanı görenlerin dudağının uçukladığı yüksek kirası bulunan gayrimenkulleri kimlerin kiraladığını ortaya çıktı. Emlak sektörü temsilcileri, Rus Oligark veya Arap şeyhlerinin yanı sıra Anadolu’da yaşayan ultra zenginlerin de bu lüks projelerden ev kiraladığını belirtiyor. 

5 yılda 200 milyar TL'lik yatırım! Türkiye'de Ar-Ge çalışmaları hız kazandı 5 yılda 200 milyar TL'lik yatırım! Türkiye'de Ar-Ge çalışmaları hız... Haberi Görüntüle

"LÜKS EVLER PRESTİJ GÖSTERGESİ"

Sektör oyuncuları, “Gerek iş gerekse de tatil amaçlı İstanbul’a gelip kalmak isteyen bir kesim var. Bu kişiler otel odalarında kalmak istemiyor. Aylık kirası 2 milyonu dahi aşan evleri kiralayabiliyorlar” diyor.

Emlak sektörü aktörleri, İstanbul’un lüks semtlerinde kiralanan bu tarz evlerin prestij göstergesi olarak algılandığını belirterek, bu nedenle talebin de çok yüksek olduğunu anlatıyor.

Yatırımcısını sene başından beri mutlu ediyor! 8 ayda en çok o kazandırdı Yatırımcısını sene başından beri mutlu ediyor! 8 ayda en çok... Haberi Görüntüle

ULTRA ZENGİNLERİN TERCİHİ İSTANBU'U TERCİH EDİYOR 

İngiliz gayrimenkul danışmanlık firması Knight Frank’in 2024 raporuna göre Türkiye’de 2022’de 30 milyon doların üzerinde serveti bulunan kişi sayısı 1.761 iken, 2023’te 1.932 kişi bu klasmana yükseldi.

Servet artışı sıralamasında Türkiye’yi yüzde 7.9 ile ABD, yüzde 6.1 ile Hindistan takip etti.Yüzde 5’in üzerinde artış görülen diğer ülkeler ise Güney Kore (yüzde 5,6) ve İsviçre (yüzde 5,2) oldu.Raporda ultra zenginlerin en fazla İstanbul’da yaşamayı tercih ettiği belirtiliyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

3

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading