Bakan Kacır açıkladı: Sunulan 162 projeden, 74'ü destek almaya hak kazandı

Bakan Kacır açıkladı: Sunulan 162 projeden, 74'ü destek almaya hak kazandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin sanayide yeşil dönüşüm hedeflerine hızla ilerlediğini vurgulayarak, TÜBİTAK'ın 74 projeyi destekleyeceğini açıkladı. Projeler, Dünya Bankası ile işbirliği çerçevesinde yürütülen Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında desteklenecek.

Ekonomi

16.10.2024, 16:46

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK’ın Dünya Bankası ile yürüttüğü “Sanayide Yeşil Dönüşüm 1. Çağrısı” kapsamında 74 projenin desteklenmeye hak kazandığını duyurdu. Bakan Kacır, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu projeler için 175 milyon dolarlık finansman sağlandığını belirtti. Kacır, "Türkiye’nin sanayide yeşil dönüşümü hız kesmeden devam ediyor." ifadesiyle, sürdürülebilir üretim ve çevreci teknolojilerin desteklendiğine dikkat çekti.

Asgari ücret için çılgın rakam! Alman bankası net oranı verdi: 2025 yılında maaşlar ne kadar olacak? Asgari ücret için çılgın rakam! Alman bankası net oranı verdi:... Haberi Görüntüle

162 PROJE BAŞVURDU, 74’ü DESTEK ALACAK

TÜBİTAK’ın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Dünya Bankası Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında açılan “1832 Sanayide Yeşil Dönüşüm 2023 Çağrısı”na toplamda 162 proje başvurusu yapıldı. Bu başvurular arasından 74 projenin desteklenmesi kararlaştırıldı. Değerlendirme süreci devam eden 12 proje için ise nihai kararlar önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Borcu olanlara SMS ile son uyarı! Kredi kartlarında 'O' tarihte faizler artıyor! Borcu olanlara SMS ile son uyarı! Kredi kartlarında 'O' tarihte... Haberi Görüntüle

BAKAN KACIR'DAN DESTEK ALAN FİRMALARA TEBRİK

Bakan Kacır, destek almaya hak kazanan firmaları tebrik ederek, tüm başvuru sahiplerini yeni çağrıları yakından takip etmeye davet etti. Türkiye’nin sanayide yeşil dönüşüm sürecinin hızla ilerlediğini belirten Kacır, çevreci üretim teknolojilerinin geliştirilmesine yönelik AR-GE ve yenilik projelerine büyük önem verdiklerini dile getirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading