Yandex Metrica

Bakan Kacır duyurdu! Türkiye'nin güçlenme ve kalkınma yolculuğu devam ediyor: 120 bin hektarlık üretim alanı

Bakan Kacır duyurdu! Türkiye'nin güçlenme ve kalkınma yolculuğu devam ediyor: 120 bin hektarlık üretim alanı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye genelinde organize sanayi bölgelerinin (OSB) sayısının 362'ye yükseldiğini açıkladı. Edirne Uzunköprü Atatürk OSB ve Gaziantep Nurdağı OSB'nin açılmasıyla sanayi altyapısına yapılan katkılar hız kesmeden devam ediyor.

Ekonomi

11.09.2024, 16:47

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye genelinde organize sanayi bölgelerinin sayısının artırılmasına yönelik çalışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Edirne Uzunköprü Atatürk OSB ve Gaziantep Nurdağı OSB’nin açılmasıyla birlikte Türkiye'deki organize sanayi bölgelerinin sayısı 362'ye ulaştı. Bakan Kacır, bu gelişmeyle üretim kapasitesinin arttığını ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlandığını vurguladı.

Spot piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı ne kadar? Spot piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı ne kadar? Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN GÜÇLENME SÜRECİ HIZLA DEVAM EDİYOR

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bakan Kacır, Türkiye'nin üretim kapasitesinin genişlediğini ve bu yeni organize sanayi bölgelerinin ekonomiye önemli katkılar sunduğunu belirtti. 

Kacır’ın açıklamasında "Edirne Uzunköprü Atatürk OSB ve Gaziantep Nurdağı OSB ile organize sanayi bölgelerimizin sayısını 362'ye çıkardık. Her yeni OSB, üretim kapasitemizi artırıyor, ekonomimize katkı sağlıyor. 120 bin hektarlık alanda, 362 OSB ile üretim altyapımızı sağlamlaştırdık. Türkiye'nin her bölgesinde istihdam ve yatırım fırsatlarını büyütüyoruz. Sanayimizi daha da güçlendirecek adımlar atmaya devam ediyoruz. Yatırımlarımızla Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna hız kesmeden devam ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Kıtalar arası finansman: 50 milyar dolar vadedildi Kıtalar arası finansman: 50 milyar dolar vadedildi Haberi Görüntüle

120 BİN HEKTARLIK ÜRETİM ALANI

Bakan Kacır, organize sanayi bölgelerinin Türkiye'nin her bölgesinde istihdam ve yatırım fırsatlarını artırdığına dikkat çekti. Açılan yeni OSB’ler ile üretim altyapısının 120 bin hektarlık bir alanda genişletildiğini belirten Kacır, bu gelişmelerin Türkiye'nin sanayi ve teknoloji alanında güçlenmesinde önemli bir rol oynadığını ifade etti.

7 bin 500 TL'den başlıyor: Çok sayıda arsa satışa çıkmaya hazır 7 bin 500 TL'den başlıyor: Çok sayıda arsa satışa çıkmaya... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN KALKINMA YOLCULUĞU DEVAM EDİYOR

Türkiye’nin her bölgesinde sanayinin daha da güçlendirilmesi için çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Bakan Kacır, yatırımların, ülkenin kalkınma sürecine büyük katkı sunduğunu vurguladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın attığı bu adımlar ile Türkiye, organize sanayi bölgelerinin sayısındaki bu artış, üretim gücünü daha da genişletirken, ekonomiye ve istihdama önemli katkılar sağlamayı hedefliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading