Bakan Kurum'dan depremzedelere 1,5 milyon TL'lik destek müjdesi

Bakan Kurum'dan depremzedelere 1,5 milyon TL'lik destek müjdesi

Çifte felaketle sarsılan Kahramanmaraş'ta esnaf ile bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''Kahramanmaraş’ımızın istihdam ve ticaretine büyük katkı sunan Küçük Sanayi Sitesi esnafımıza desteğimizi artırıyoruz. Yeni iş yerlerinin yapımı için 750 bin TL hibe ve 750 bin TL de kredi veriyoruz.'' dedi.

Ekonomi

05.10.2024, 16:43

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli çifte depremde zarar gören sanayi sitesi esnafını ziyaret ederken destek müjdesi de verdi.

Bakan Kurum, “Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız Kahramanmaraş Karma Sanayi Sitesi'nin oluşturduğu istihdamla şehrimiz için çok önemli bir site olduğundan bahsediyorlar. Yeni dükkan maliyetinin ortalama 1,5-2 milyon TL civarında olduğu ve bu maliyet karşısında 400 bin TL hibe, 400 bin TL kredi verildiğini ve bunun da yeterli olmadığını söylüyorlar. Bakanlığımız bu konuda 750 bin TL hibe, 750 bin TL kredi desteğini inşallah burada Büyükşehir Belediyemizle birlikte esnafımıza verecek” dedi.

İran saldırısı sonrası piyasalarda son durum! 2 Ekim altın, dolar, euro fiyatlarında son durum ne? İran saldırısı sonrası piyasalarda son durum! 2 Ekim altın, dolar,... Haberi Görüntüle

''100 METREKARELİK İŞ YERLERİNİ KAPSAYACAK''

Bu desteğin 100 metrekarelik bir iş yeri için geçerli olacağını belirten Bakan Kurum, "Kooperatifimizle birlikte talep eden vatandaşlarımızla projelerini, metrekarelerini çalışacağız. Bu kapsamda 100 metrekare dükkan için konuşuyoruz bunu. 100 metrekare dükkanın da maliyetinin yaklaşık 2 milyon TL civarında olacağını düşündüğümüzde 750’si hibe, 750’si Bakanlığımızın yine kredi imkanlarıyla yapılmış olacak. Ödeme takvimini de yayacağız. İsteyen imkanı varsa peşin öder isteyen vadeli öder. Sizden gelen talepleri alacağız. O talepler çerçevesinde projelendireceğiz. Sonra da etap etap projemize başlayacağız. İstiyoruz ki sanayi sitemiz istihdama ve üretime katma değer sağlasın. İş yerleri daha sağlam olsun. Esnafımız daha güvenli bir alanda çalışsın. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Dolar güne nasıl başladı? İşte Dolar/TL'nin işlem gördüğü seviyeler... Dolar güne nasıl başladı? İşte Dolar/TL'nin işlem gördüğü seviyeler... Haberi Görüntüle

YIL SONUNA KADAR 11 BİN 501 KONUT

Bu süreçte esnafa kira ve taşınma yardımlarının da ödeneceğinin altını çizen Kurum, Azerbaycan Bulvarı’ndaki Emlak Konut Yerinde Dönüşüm Şantiyesi’nde incelemelerde bulundu. Burada basın açıklaması yapan Bakan Kurum, Kahramanmaraş’ta şu ana kadar 20 bin 764 yeni konut ve iş yerini teslim ettiklerini söyledi. Bakan Kurum, Merkez, Elbistan, Afşin, Onikişubat, Dulkadiroğlu, Çağlayancerit, Pazarcık ve Türkoğlu’nda toplam 25 bin 772 konut ve iş yerinin inşasının devam ettiğini, yıl sonuna kadar 11 bin 501 yeni konutun daha teslim edileceğini açıkladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading