Sitede Ara

Bakan Şimşek'den kritik asgari ücret açıklaması: 'Duyarlı olacaklarına eminim'

Bakan Şimşek'den kritik asgari ücret açıklaması: 'Duyarlı olacaklarına eminim'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, asgari ücrete ilişkin kritik bir açıklamada bulundu. Şuan yorum yapmanın doğru olmadığı aktaran Bakan Şimşek, asgari ücretin sendikaların, işverenlerin ve hükümetin müzakereleri sonucu belirlendiğini hatırlattı.

Ekonomi

25.10.2024, 10:08

Yıl başına yaklaşmamızla birlikte milyonlarca vatandaş, asgari ücretin ne kadar zam yapılacağını merak etmeye başladı. Vatandaşlar, her geçen gün konuyla ilgili uzman tahminlerini dinlerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'den önemli bir açıklama geldi.

Asgari ücret konusuna değinen Bakan Şimşek, sendikaların, işverenlerin ve hükümetin yapmış olduğu görüşmeler neticesinde ve anlık olarak bir değerlendirmede bulunmanın doğru olmadığını söyledi.

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından tertip edilen toplantı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Türkiye ekonemisine dair önemli değerlendirmeler yaptı.

IMF'nin 2025 yılı için Türkiye ekonomisiyle ilgili tahminleri belli oldu: İşte yeni yılda büyüme oranı.... IMF'nin 2025 yılı için Türkiye ekonomisiyle ilgili tahminleri belli oldu:... Haberi Görüntüle

"BENİM YORUM YAPMAM UYGUN OLMAZ"

Asgari ücretin işverenlerin ve hükümetin yapmış olduğu görüşmelerle belli olduğu aktaran Bakan Şimşek, "Şu aşamada benim yorum yapmam uygun olmaz. Sendikaların, işverenlerin ve hükümetin rekabet gücünü belirli bir düzeyde koruma konusunda duyarlı olacaklarına eminim. Bu nedenle herhangi bir rakam hakkında konuşarak süreci önceden yorumlamak doğru olmaz" dedi.

Türkiye'den yürek hoplayan uranyum adımı! Dev rezerve sahip ülke ile imzalar atıldı Türkiye'den yürek hoplayan uranyum adımı! Dev rezerve sahip ülke ile... Haberi Görüntüle

"BİR NUMARALI ÖNCELİK FİYAT İSTİKRARINI SAĞLAMAK"

Türkiye ekonomisinin bugüne kadar kaydetmiş olduğu aşamaya değinen Bakan Şimşek, son 12 ayda iyi bir yol kat ettiklerini, çeşitli alanlarda hedeflerin çok önünde olduklarını söyledi. Şimşek, öncelikli hedeflerinin fiyat istikrarını sağlamak olduğunu ve bunun zaman alacağını belirtti. İkinci önceliklerinin mali disiplini yeniden tesis etmek olduğunu vurgularken, bir diğer hedeflerinin de cari açığı daraltarak sürdürülebilir bir dış denge oluşturmak olduğunu ifade etti. En önemli amaçlarının yapısal reformları hayata geçirmek olduğunu dile getiren Şimşek, cari açığın daralmasının Türkiye’nin zorlu coğrafyasına rağmen gerçekleştirildiğini belirtti. Bu başarıyı sürdürülebilir kılmanın yapısal dönüşüm gerektirdiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye’nin rezervlerini yeniden inşa ettiğine de dikkat çekerek, bunun bir kısmının Türk şirketleri ve hane halkının Türk lirasına olan artan güveniyle ilgili olduğunu aktardı.

Bitcoin fiyatında sert gerileme! Yatırımcıları tedirgin eden hareket Bitcoin fiyatında sert gerileme! Yatırımcıları tedirgin eden hareket Haberi Görüntüle

"REFORMLAR İÇİN MALİ ALAN YARATMAK İSTİYORUZ"

Bakan Şimşek, vergi tabanı alanının büyüdüğünü ve depremin dışında tutulan harcamalarla güçlü bir kontrol sağladıklarını aktardı. Önümüzdeki tıl cari açığın GSYH'ye oranını yüzde 3 civarına düşürmek istetiklerini aktaran Bakan Şimşek, önemli mesajlar verdi.

Enflasyonu düşürmeyi arzuladıklarını söyleyen Bakan Şimşek, "Merkez Bankasının enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmesine yardımcı olmak istiyoruz. Reformlar için mali alan yaratmak istiyoruz" dedi.

Şimşek, reformların maliyetine işaret ederek, dijital, yeşil ve sanayide dönüşüm gibi reformların kaynak gerektirdiğine dikkati çekti.

Dış ve iç şoklara karşı da tamponlar yaratmak istediklerini söyleyen Bakan Şimşek, "Gelecek yıl dönüm noktası olacak. Enflasyonu düşürme konusunda maliye politikası daha güçlü devreye girecek, önemli bir negatif mali itki olacak." ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading