Yandex Metrica

Sitede Ara

Bakan Şimşek'ten vergi paketine ilişkin açıklama: Dar gelirliye yönelik hüküm yok

Bakan Şimşek'ten vergi paketine ilişkin açıklama: Dar gelirliye yönelik hüküm yok

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün TBMM Başkanlığı'na sunulan yeni vergi düzenlemelerini içeren kanun teklifini değerlendirdi. Uzun süredir teklif üzerinde ilgili tarafların görüşleri de alınarak çalışma yaptıklarını belirten Bakan Şimşek, ''Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması' ilkemiz doğrultusunda dar gelirlilere yük getirmeyecek şekilde hazırlanan yeni vergi taslağımızın bakanlık bünyesindeki çalışmaları tamamlandı. İlk paket, hükümet ve partimizin ilgili organlarında da ele alındı. Artık konu Yüce Meclis'in takdirinde" dedi.

Ekonomi

16.07.2024, 16:35

Kamuoyunun uzun zamandır gündeminden olan vergi paketi bugün Meclis'e geldi.

AK Parti, vergi düzenlemelerini içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Kanun teklifi, 18 Temmuz Perşembe günü aTBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek.

Yurt dışına çıkış harcı tutarını 500 lira olarak belirliyoruz. Bundan böyle harç tutarı, her yıl yeniden değerleme oranında artırılacak.

Kamu ve özel sektörde çalışma saatleri düşecek mi? AK Parti'den dikkat çeken açıklama! Kamu ve özel sektörde çalışma saatleri düşecek mi? AK Parti'den... Haberi Görüntüle

BAŞKASINA AİT POS CİHAZI VE IBAN KULLANANLAR YANDI

Başkasına ait POS cihazı kullananlara, başkasının IBAN'ını kullananlara yani ödemeleri başkalarının hesabına yapılan havalelerle kabul edenlere ve hesaplarını başkalarına kullandıranlara kesilecek cezaları artırıyoruz.

Serbest meslek kazancı ve ticari kazanç yönünden gelir vergisi mükelleflerinin yılın belirli zamanlarında hasılatları tespit edilecek, beyanları ile tespit edilen hasılatları arasında uyumsuzluk olanlar izaha davet edilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün TBMM Başkanlığı'na sunulan yeni vergi düzenlemelerini içeren kanun teklifini değerlendirdi.

İslam Memiş tarih verdi: Gram altın alacakları uyardı: Öncesi ve sonrası olarak ikiye ayrılacak İslam Memiş tarih verdi: Gram altın alacakları uyardı: Öncesi ve... Haberi Görüntüle

''DAR GELİRLİYE YÜK GETİRMEYECEK''

Uzun süredir teklif üzerinde ilgili tarafların görüşleri de alınarak çalışma yaptıklarını belirten Bakan Şimşek, ''Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması' ilkemiz doğrultusunda dar gelirlilere yük getirmeyecek şekilde hazırlanan yeni vergi taslağımızın bakanlık bünyesindeki çalışmaları tamamlandı. İlk paket, hükümet ve partimizin ilgili organlarında da ele alındı. Artık konu Yüce Meclis'in takdirinde" dedi.

Erdoğan imzaladı yürürlüğe girdi! Çiftçiye 'planlı destek' modeli devreye girdi! Erdoğan imzaladı yürürlüğe girdi! Çiftçiye 'planlı destek' modeli devreye girdi! Haberi Görüntüle

''MALİ DİSİPLİNİ GÜÇLENİRECEK ADIMLAR ATACAĞIZ''

Bakan Şimşek, kayıt dışılığı önleyecek, vergide etkinlik, adalet ve verimliliği sağlayacak düzenlemeler yaptıklarını, vergi güvenliğini önceliklendirdiklerini ve istisnaların kaldırılması yönünde adım attıklarını söyledi.

Taslağa son şeklini verirken tarafların taleplerine yönelik de düzenlemelere gittiklerini belirten Bakan Şimşek, şunları kaydetti;

"Taslağımız, dar gelirli vatandaşa yönelik hükümler içermemesine karşın bu şekilde itham edildiğimiz yönlere çekildi. Pakette, vergi adaletinin güçlendirilmesi, sermayeye yönelik vergi uygulamaları getirilmesi ve doğrudan vergilerin payının artırılması için düzenleme önerileri bulunuyor. Çalışmalarımızı, Türkiye'de vergilendirilmemiş alan bırakılmaması amacıyla yürütmeye devam edeceğiz. Kayıt dışılıkla kararlı mücadele ve gönüllü uyumu artıracak, bu yolla mali disiplini güçlendirecek adımlar atacağız" 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading