Yandex Metrica

Bakan Uraloğlu o istatistikleri açıkladı: 8 ayda Türki̇ye nüfusunun i̇ki̇ katı...

Bakan Uraloğlu o istatistikleri açıkladı: 8 ayda Türki̇ye nüfusunun i̇ki̇ katı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılı Ocak-Ağustos dönemine ait demiryolu yolcu istatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde demiryolu ile taşınan yolcu sayısı 177 milyonu buldu.

Ekonomi

15.09.2024, 12:53

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, demiryolu taşımacılığında yaşanan gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 2024 yılının ilk 8 ayında toplam 177 milyon kişinin trenleri tercih ettiğini belirten Uraloğlu, demiryolu ulaşımının hızlı, güvenli ve konforlu olması sebebiyle yolcular tarafından büyük bir ilgi gördüğünü vurguladı. "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son 22 yılda uyguladığımız demiryolu yatırımları sayesinde vatandaşlarımızın demiryoluna ilgisi arttı." diye ekledi.

Fed'in faiz indirimi Bitcoin'i nasıl etkiler? Fed'in faiz indirimi Bitcoin'i nasıl etkiler? Haberi Görüntüle

MARMARAY YOĞUN İLGİ GÖRMEYE DEVAM EDİYOR

Bakan Uraloğlu’nun verdiği bilgilere göre, İstanbul’un en önemli ulaşım projelerinden Marmaray, 2024 yılının ilk 8 ayında 143 milyon 692 bin yolcuyu ağırladı. Sadece Ağustos ayında bu rakam 16 milyon 679 bin kişiye ulaştı. Uraloğlu, Marmaray’ın İstanbul’un yoğun şehir içi trafiğine nefes aldıran önemli projelerden biri olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, diğer kent içi raylı sistem hatları olan Sirkeci-Kazlıçeşme ve Halkalı-Bahçeşehir hatları da yılın ilk 8 ayında toplam 1 milyon 896 bin yolcu taşıdı.

Yumurta AB'ye dayandı! İsrafı önleyecek yeni düzenleme yolda Yumurta AB'ye dayandı! İsrafı önleyecek yeni düzenleme yolda Haberi Görüntüle

BAŞKENTRAY 15 MİLYON YOLCU TAŞIDI

Ankara’da şehir içi trafiği rahatlatan Başkentray hattı da büyük bir ilgi gördü. 2024 yılının ilk 8 ayında 15 milyon 456 bin kişi Başkentray’ı kullanarak seyahat etti. Toplu taşıma sistemleriyle entegre olan Başkentray, başkentlilerin tercihi olmaya devam ediyor.

Finansal teknolojiler için kritik imza: TCMB ve Suudi Arabistan Merkez Bankası arasında işbirliği Finansal teknolojiler için kritik imza: TCMB ve Suudi Arabistan Merkez... Haberi Görüntüle

YHT'YE ARTAN YOLCU TALEBİ

Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatlarına olan talep her geçen gün artıyor. 2024 yılı Ağustos ayında 1 milyon 107 bin yolcu YHT’lerle seyahat ederken, yılın ilk 8 ayında bu rakam 8 milyon 296 bin kişiye ulaştı. Ayrıca, anahat ve bölgesel trenlerle ise 7 milyon 701 bin kişi yolculuk etti. Bakan Uraloğlu, demiryolu taşımacılığındaki artan taleplere yanıt verebilmek için çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü belirtti.

Bakan Uraloğlu, demiryolu ulaşımının yalnızca hızlı ve güvenli değil, aynı zamanda sürdürülebilir ve çevre dostu bir ulaşım modeli olduğunu ifade ederek, bu alandaki yatırımların devam edeceğini vurguladı. Uraloğlu, vatandaşların demiryolunu tercih etmeye devam etmeleri için altyapı çalışmalarının kesintisiz sürdüğünü belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading