Yandex Metrica

Bakanlık dev müjdeyi verdi: 4 bin 180 TL hesaplara yatacak: Ödemeler PTT ve Ziraat Bankası'ndan

Bakanlık dev müjdeyi verdi: 4 bin 180 TL hesaplara yatacak: Ödemeler PTT ve Ziraat Bankası'ndan

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı milyonlarca vatandaşa dev müjdeyi duyurdu. 65 yaş üstü vatandaşlara, engelli ve eşini kaybeymiş kadınlara destek ödemesi yapılacak. Ödemeler PTT ve Ziraat Bankası'ndan yapılacak. 

Ekonomi

03.09.2024, 14:08

Sosyal devlet kapsamında vatandaşlarının yanında olmaya devam eden Türkiye Cumhuriyeti, Aile Bakanlığı ile birlikte ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmaya devam ediyor. Yaşlı, engelli ve eşini kaybetmiş kadınlara yönelik para yardımına devam eden bakanlık ayrıca 65 yaş üstü vatandaşlara da maddi destek sunuyor.

Temmuz ayında açıklanan enflasyon verileri ile birlikte, 65 yaş aylığı olarak bilinen yaşlı aylığına zam yapıldı. Daha önce 3 bin 504 lira olarak ödenen bu aylık, yapılan zamla birlikte 4 bin 180 liraya yükseltildi.

Bu kapsamda gereklilikleri yerine getiren 65 yaş üstü vatandaşların başvuru yapıp hak sahibi olması durumunda Ziraat Bankası ve PTT aracılığı ile hesaplarına 4 bin 180 TL ödeme yapılacak. 

Araç sahipleri tabelalar sil baştan değişti! Zamlar pompaya yansıdı: 4 Eylül İstanbul, Ankara, İzmir akaryakıt fiyatları... Araç sahipleri tabelalar sil baştan değişti! Zamlar pompaya yansıdı: 4... Haberi Görüntüle

65 YAŞ AYLIĞINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Aile Bakanlığı 65 yaş aylığına başvuru yapmak için gereken başvuru şartlarını belirledi. Bu kapsamda başvuru şartları şu şekilde oluştu;

65 yaşını doldurmuş olan, Sosyal Güvenlik Kurumundan (SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR) gelir ve aylık hakkından yararlanmayan, Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemeyen,

2022 sayılı Kanunda belirtilen muhtaçlık sınırından az geliri olan ve bu durumu Valiliklerce/Kaymakamlıklarca tespit edilen kişiler 65 yaş aylığına müracaat edebilecek.

Yaşlı aylığı, ilk kez Ziraat Bankası şubelerinden alınabilirken, sonraki ödemeler PTT şubeleri aracılığıyla yapılacaktır. 2022 sayılı yasa kapsamında, ihtiyaç sahiplerine sağlanan bu maddi destekler, herhangi bir hizmet veya prim karşılığı olmaksızın sosyal yardım ödemesi olarak veriliyor. Bu yardımlar, mart, haziran, eylül ve aralık aylarında olmak üzere, 3 aylık periyotlarla hak sahiplerinin hesaplarına aktarılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading