Yandex Metrica

Sitede Ara

Bakanlıktan iş arayanlara müjde! Başvurular başladı! Türkiye'de o meslek grupları binlerce elemen arıyor!

Bakanlıktan iş arayanlara müjde! Başvurular başladı! Türkiye'de o meslek grupları binlerce elemen arıyor!

Ülke genelinde son zamanlarda bazı meslek gruplarında eleman açığı giderek artıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise otelcilik ve restoran, imalat gibi sektörlerde on binlerce eleman arandığı ve başvuruların başladığını duyurdu.

Ekonomi

12.07.2024, 14:16

Türkiye'de personel ihtiyacının giderek arttığı dönemlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bir ve üzeri çalışanları bulunan 17 bin 181 işletme ilegörüşme gerçekleştirdi. Işıkhan'ın gerçekleştirdiği görüşme sonrasında ise 270 bin 761 eleman açığı oldığı, ve işverenler tarafından işçi talep edildiği bildirildi. 

TCMB'den TL hamlesi! Türk Lirası mevduatı destekleyici ilave adımlar atıldı TCMB'den TL hamlesi! Türk Lirası mevduatı destekleyici ilave adımlar atıldı Haberi Görüntüle

2024 AÇIK İŞ İSTATİSTİKLERİ YAYINLANDI

Bakan Vedat Işıkhan, en çok işçi talep eden sektörleri ve işçi aranan meslekleri belirledi. İşkur tarafından hazırlanan 2024 Açık İş İstatistikleri Araştırması ikinci çeyrek sonuç raporları yayınlandı. 

Bakan Işıkhan'ın yaptığı açıklama kapsamında ise açık işler incelendi. "1 ve üzeri çalışanı bulunan 17 bin 181 işletmeyle iletişime geçerek 270 bin 761 açık iş (işveren tarafından talep edilen-ihtiyaç duyulan eleman) tespit ettik." açıklamasını yaptı. 

Işıkhan İŞKUR'un resmi internet adresini ziyaret ederek başvurularını yapabileceklerini belirtti. Rapora göre 17 sektörün dördünde açık iş oranı Türkiye genelinin üzerinde olduğunu belirtti. 

13 sekötürün ortalamanın altında olduğunu belirten Işıkhan 1-9 çalışanı olan işletmelerin 14 bin 552 açık iş olduğu görülürken, 10 ve üzeri çalışan işletmelerin ise 156 bin 209 açık iş olduğu görüldü. 

Mehmet Şimşek'ten büyüme rakamlarına ilişkin açıklama: Dengelenme başladı Mehmet Şimşek'ten büyüme rakamlarına ilişkin açıklama: Dengelenme başladı Haberi Görüntüle

EN ÇOK İŞÇİ AÇIĞI BULUNAN SEKTÖRLER BELLİ OLDU

2024' ün ikinci çeyreğinde iş oranı yüzde 2.9 'Konaklama ve Yiyecek İçecek Hizmeti Faaliyetleri'' belirlendi. Yüzde 2.3 İmalat, yüzde 1.7'lik iş oranı ile 'Kültür, Sanat, Eglence ve Spor'' sektörü oldu. 

Açık iş oranı en yüksek olan mesleklere bakıldığında ise en çok eleman ihtiyacı olan meslek dalları ise, servis elemanıi mutfak görevlisi, bulaşıkçı, servis komisi oldu. 

İmalat sektöründe, tezgah işçisi, gazaltı kaynakçısı, konfeksiyon işçisi, makineci, ayakkabı imalatçısı oldu. 

Kültür, Sanat, Eğlence ve Spor sektöründe ise antrenör, fitness eğitmeni, gibi meslekler yer aldı.  İşçi açığı en fazla bulunan bu mesleklerin yüzde 28.5'i bu meslek gruplrında yer almaktadır. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Loading