Yandex Metrica

Bakanlıktan öğrencilere 5 bin TL ulaşım desteği! Kimler alabilecek, nasıl başvuru yapılacak?

Bakanlıktan öğrencilere 5 bin TL ulaşım desteği! Kimler alabilecek, nasıl başvuru yapılacak?

Üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala üniversite öğrencileri için Aile Bakanlığı tarafından üniversite öğrencilerine 5.000 TL destek sağlanacak.   

Ekonomi

09.09.2024, 17:51

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üniversite öğrencilerinin yararlanabilecekleri bir sosyal desteği açıkladı. Üniversite öğrencilerine ulaşım desteği sağlanacak. Bu destek kapsamında başvuru yapacak olan üniversite öğrencilerine 4 seferde 1.250 TL’den toplamda 5.000 TL tutarında ödeme yapılacak.

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? Ekonomistler ortak fikirde birleşti Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? Ekonomistler ortak fikirde birleşti Haberi Görüntüle

DESTEKTEN KİMLER FAYDALANACAK?

Devletin 5.000 TL ulaşım desteği imkanından her üniversite öğrencisi yararlanamayacak. Bu imkandan yararlanabilmek için üniversite öğrencisinin öncelikle 25 yaşını aşmaması gerekiyor. Bunun üzerine bu üniversite öğrencisinin ailesinin ikamet ettiği şehrin dışında bir şehirde üniversite eğitimini alıyor olması gerekecek. Bunun üzerine de üniversite öğrencisinin ailesinin Aile Bakanlığı’nın düzenli sosyal yardım aldığı ihtiyaç sahibi ailelerden olması istenecek. Bu koşulların sağlanması durumunda üniversite öğrencilerine toplamda 5.000 TL nakit destek verilecek.

Hedef: Tek hane! Enflasyonun düşmesi hayal değil: OVP ile fiyatlar kontrol altında Hedef: Tek hane! Enflasyonun düşmesi hayal değil: OVP ile fiyatlar... Haberi Görüntüle

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Destek koşullarını sağlayan üniversite öğrencileri bu imkandan yararlanmak için illerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapabilecekler. Eğer öğrenci 18 yaş altında ise başvurusunu velisinin yapması gerekecek. Bu başvuruyu yapabilmek ve ödeme alabilmek için üniversite öğrencisinin seyahat ettiği biletin ibrazı da istenecek. Bu şekilde ulaşım masrafını kanıtlayacak olan üniversite öğrencisi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan ödemelerini alma imkanına sahip olabilecek.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading