Bankaya parasını yatıranlar köşeyi dönecek! Banka mevduat faizleri rekor kırdı: O bankalar faizleri 3 katına çıkardı!

Bankaya parasını yatıranlar köşeyi dönecek! Banka mevduat faizleri rekor kırdı: O bankalar faizleri 3 katına çıkardı!

TCMB (Türkiye Cumhuriyeti Merkez  Bankası), banka politikaları çerçevesinde faiz oranını yüzde 42,50’den yüzde 45’e kadar çıkarttı. Kararın açıklanmasının ardından vatandaşlar ellerindeki nakdi değerlendirmek için bankalara uğramaya başladı. Yeni dönem mevduat faiz oranlarını gören vatandaşlar 32 günlük hesaplardan dahi büyük kar sağlıyor. 

Ekonomi

02.02.2024, 17:48

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, mevduat faiz oranlarını yüzde 45'e yükseltti. Akabinde bankalar mevduat faiz oranlarında değişikliğe gitti. Yeni müşteriler çekmek isteyen ve mevcut müşterilerini kaybetmek istemeyen birçok banka mevduat faiz oranlarında büyük artışa gitti. 

Yumurtalarda tüketim süresi değişti! İsrafa karşı yeni uygulama Yumurtalarda tüketim süresi değişti! İsrafa karşı yeni uygulama Haberi Görüntüle

32 GÜNLÜK MEVDUAT FAİZ ORANI NE GETİRİR? 

Müşteriler ellerindeki nakdin katlanmasını isterken en fazla faiz oranını veren bankayı tercih etmek istiyor. 32 günlük mevduat hesaplarıyla kısa vadede kazanç sağlayarak nakitlerini kullanmak isteyen vatandaşlar için birçok banka faiz oranlarında artışa gitti. Kısa sürede risksiz kazanç sağlamak isteyen vatandaşların mevduat hesabı oluşturma sayısı her geçen gün artış gösteriyor.

Tüm zamanların rekoru kırıldı! İvme ile çalışan sayısı da arttı Tüm zamanların rekoru kırıldı! İvme ile çalışan sayısı da arttı Haberi Görüntüle

EN FAZLA MEVDUAT FAİZ ORANI HANGİ BANKADA?

Kısa sürede kazanç elde etmek ve nakitlerini kullanmak isteyen vatandaşların son zamanlarda en fazla tercih ettiği banka Alternatif Bank oldu. Alternatif Bank sunduğu yüzde 47 mevduat faiz oranıyla müşterilerinden büyük talep görüyor. 32 gün gibi kısa bir sürede yüzde 47 faiz oranıyla 9.786,30 TL kazanç sağlayan müşteriler 250 bin TL’yi vade sonunda 259.786,30 TL olarak hesaplarından çekiyor.

Fibabanka ise müşterilerine yüzde 46’ya kadar mevduat faiz oranı vererek en fazla faizi olan bankalar arasında yer alıyor. 250 bin TL nakdini Fibabanka’ya yatırarak müşteriler ek olarak 9.578,08 TL kazanç elde ediyor. ON Dijital ile vatandaşlar yüzde 46 faiz oranından yararlanarak 9 bin 578,08 TL kazancı hiçbir şey yapmadan elde ediyor.

1 milyar 54 milyon lira hesaplara yatıyor! Eylül ayı Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yatırıldı! 1 milyar 54 milyon lira hesaplara yatıyor! Eylül ayı Sosyal... Haberi Görüntüle

AKBANK MEVDUAT FAİZ ORANI

Akbank müşterilerine özel olarak yüzde 43 oranında faiz sunuyor. 250 bin TL’si kenarda boş durmasın isteyen vatandaşlar 32 günlük kısa bir mevduat hesabı oluşturarak ekstra 8.953,42 TL’yi hiçbir şey yapmadan kazanıyor.

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Son dakika: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Haberi Görüntüle

ING BANK YÜZDE KAÇ FAİZ VERİYOR? 

ING Bank, mevduat faiz oranı açan müşterileri için yüzde 45’e varan faiz oranı sunuyor. En kısa vadeli hesaptan 9.369,86 TL ödeme kazanıyor. Yastık altındaki parasının olduğu yerde katlanmasını isteyen vatandaşlar ING Bank’ta ister günlük faizden, ister 32 günlük faizden ister 6 aylık mevduat hesabı faizinden yararlanabiliyor.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading