Yandex Metrica

Sitede Ara

BDDK son tarihi duyurdu! Kredi kartı kullananlar dikkat: Limitler değişiyor!

BDDK son tarihi duyurdu! Kredi kartı kullananlar dikkat: Limitler değişiyor!

BDDK, milyonlarca kredi kartı sahibini ilgilendiren bir karar için harekete geçti. Temassız işlemlerde limit yükseltme düzenlemesi için son tarih verildi. 

Ekonomi

28.06.2024, 11:24

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), milyonlarca banka kartı ve kredi kartı kullanıcılarını ilgilendiren temassız işlem lerle ilgili yeni bir karar aldı. 

3-6-9-11-20 yıl çalışanlar dikkat! Kıdem tazminatına dev zam geliyor: Yeni tazminat listesi belli oldu 3-6-9-11-20 yıl çalışanlar dikkat! Kıdem tazminatına dev zam geliyor: Yeni... Haberi Görüntüle

TARİH BELLİ OLDU 

Türkiye’de son yıllardaki yüksek enflasyon nedeniyle paranın alım gücü düştü ve küçük alışverişler bile kredi kartlarıyla yapılmaya başlanmıştı. 750 TL olan mevcut temassız ödeme limiti, günlük alışverişlerde yetersiz kalınca tüketicilerden temassız ödeme limitinin yükseltilmesi yönünde talepler artmaya başladı. 

Devletten ihtiyaç sahiplerine destek: 1 milyon 250 bin TL'lik kredi müjdesi! Devletten ihtiyaç sahiplerine destek: 1 milyon 250 bin TL'lik kredi... Haberi Görüntüle

LİMİT YÜKSELTİLDİ 

1 Temmuz 2024'ten itibaren, kredi ve banka kartlarında temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti 750 TL'den 1500 TL'ye yükseltiliyor.

CHP heyeti ile görüşen Mehmet Şimşek'ten ilk açıklama: Verilen mesajlar tribün ve taraftar kaygılı CHP heyeti ile görüşen Mehmet Şimşek'ten ilk açıklama: Verilen mesajlar... Haberi Görüntüle

BDDK BANKALARA YAZI 

Bu yeni limit, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından alınan, bankalara iletilen bir karar yazısının ardından yürürlüğe girecek. Yeni sistemin finansal teknolojilerin ve dijital ödeme sistemlerinin günlük yaşamda kullanılmasının arttırılmasını teşvik ettiği öne sürülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading