Yandex Metrica

Benzin artık sudan ucuz: İmkansızı başardılar, petrol artık 1 liradan bile ucuza satılabilir

Benzin artık sudan ucuz: İmkansızı başardılar, petrol artık 1 liradan bile ucuza satılabilir

Petrol ülkelerinin kâbus dönemi başlıyor. Alman Synhelion şirketi dünyada bir ilke imza attı. Güneş enerjisinden ham petrol üretim tesisini faaliyete geçirerek petrol zenginlerinin sonunu getirmeye hazırlanıyor.  

Ekonomi

25.06.2024, 10:46

Almanya'nın Jülich şehrinde bulunan Synhelion adındaki bir şirket, dünyada bir ilke imza attı. Bu şirket, ilk kez güneş enerjisi ile sentetik ham petrol üretecek bir tesis kurarak, çağ açmak için kollarını sıvadı.

Jülich şehrinde kurulan bu tesis, güneş enerjisini kullanarak gazyağı, dizel ve benzin gibi sıvı yakıt üretimi sağlayabiliyor. Tesis, yüzlerce hareketli ayna sayesinde güneş enerjisinden eksiksiz verim sağlayarak 1500 dereceye kadar sıcaklıklara ulaşabiliyor.

Hastalık yardımı zamlanıyor! Aile Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler 9 bin lirayı geçecek Hastalık yardımı zamlanıyor! Aile Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler 9 bin... Haberi Görüntüle

SU BUHARI DEĞİL, PETROL ÜRETECEKLER

Ortaya çıkan 1500 derecelik ısı, su buharı üretmek yerine sıvı yakıt üretiminde etkin rol oynuyor. Kurulan bu sentetik ham petrol tesisi, sayesinde karbon emisyon ölçümleri azalacak, uçuşlar ve deniz taşımacılığı daha çevre dostu olacak.

Avrupa Birliği (AB), 2025 yılından itibaren havayolları uçuşlarında yüzde 2 oranında yeşil kerosin (gazyağı) kullanmalarını zorunlu kılacağını açıkladı. Bu oran 2030 yılında yüzde 6, 2035 yılında yüzde 20'ye kadar yükselecek. Fakat mevcut sürdürülebilir havacılık yakıtlarının (SAF) üretim kapasitesi bu talepleri karşılamakta yetersiz kalabilir. Synhelion firmasının kurduğu güneş enerjisi ile gazyağı üreten tesis, oluşan bu açığı kapatmakta büyük rol oynaması bekleniyor.

Parasını bunlara yatıranlar kazandı! Bu hafta kazandıran yatırım aracı belli oldu! Parasını bunlara yatıranlar kazandı! Bu hafta kazandıran yatırım aracı belli... Haberi Görüntüle

2025 YILINDA HEDEF 1000 TON HAM PETROL 

Kurulan tesiste güneş ısısını (enerji) toplamak için üst düzey teknolojiyle donatılmış aynalar kullanılıyor. Bu aynalar güneş ışığını yüksek hassasiyetli bir noktaya odaklayarak reaktörde kullanılan sıcak buhar üretiyor. Üretilen bu sıcak buhar, biyogaz ile karıştırılarak sentetik ham petrol ve gazyağı gibi diğer yakıt üretimlerinde kullanılabiliyor.

Endüstriyel olarak kullanıma hazır olan bu tesis, 2025 yılında İspanya'da yaklaşık olarak 1000 ton yakıt üretecek ilk ticari tesisini açmayı planlıyor.  Synhelion, on yıl içerisinde yıllık olarak yaklaşık bir milyon ton güneş enerjisi üretim hacmini gerçekleştirmek için çalışmalarına devam ediyor.

Habere Tepki Ver

4

1

3

0

0

0

2

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading