Yandex Metrica

BES birikimi olanlara müjdeli haber geldi! Evlilik, konut alımı gibi ihtiyaçlarınızda büyük destek sağlayacak!

BES birikimi olanlara müjdeli haber geldi! Evlilik, konut alımı gibi ihtiyaçlarınızda büyük destek sağlayacak!

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem başlıyor. Artık BES üzerinden birikim yapan vatandaşlar konut alımı, evlilik, eğitim gibi durumlar birikimlerinin yüzde 50'sini çekebilecek. 

Ekonomi

02.07.2024, 15:55

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) Kısmı Ödeme Hakkı Yönetmeliğine ilişkin yeni bir karar yayınalndı. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre acil nakit ihtiyacı olanlar için BES'den kısmi nakit çekme seçeneği geliyor.  Bankaların yüksek faizli kredi oranları nedeniyle kredi çekmek istemeyen vatandaşlar, BES parasının bir kısmını çekerek konut alımı, eğitim, evlenme, doğal afet gibi durumlarda nakit ihtiyacı karşılanabilecek.

AK Parti kamuda kemer sıkmada kararlı: Tasarruf takip sistemi kurulacak! AK Parti kamuda kemer sıkmada kararlı: Tasarruf takip sistemi kurulacak! Haberi Görüntüle

EVLİLİK, KONUT ALIMI VE EĞİTİMDE BES ÖDEMESİ

BES birikimlerinin bir kısmını kullanmak isteyen vatandaşlar yalnıza yüzde 50 oranında nakit çekimi yapabilecek.

BES birikiminin yüzde 50'sini çekmek isteyen vatandaşlar evlilik, konut doğal afet ödemeleri için yalnızca bir kez ödeme alabilecek. 

Doğal afet gibi durumlarında parasını çekmek isteyenler için herhangi bir tarih ve miktar şartı aranmayacak. 

Clio fiyatına SUV! Renault'tan cillop gibi indirim: Bu fiyata daha iyisini bulamazsınız Clio fiyatına SUV! Renault'tan cillop gibi indirim: Bu fiyata daha... Haberi Görüntüle

KATILIM ŞİMDİLİK 250 BİN KİŞİ İLE SINIRLANACAK

İlk başvurları ise BES'te 5 yıl para biriktirien ve aylık asgari ücretin en az 5 katı ödeme gerçekleştirilmesi gerekiyor. 

Katılımcılar BES sözleşmelerini 3 yıllık taahüt süresi içinde teslim etmeleri gerekecek. Belgeler ise başvuru sırasında teslim edilecek. 

İlk aşamada kısmi çekiş hakkını kullanan kişiler 250 bin katılımcı ile sınırlı kalacak. Kısmen ödemelerin ise en geç ilk iş günü içerisinde katıımcıların hesabına geçeceği öğrenildi. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading