Sitede Ara

Bir annenin başarı hikayesi! Çocuğuna alamadığı Japon oyuncağı hayatını değiştirdi

Bir annenin başarı hikayesi! Çocuğuna alamadığı Japon oyuncağı hayatını değiştirdi

Ordu’nun Ünye ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Sibel Öztürk, çocuğuna alamadığı bir oyuncak sayesinde kendi işini kurdu. Amigurumi yaparak hem meslek sahibi olan hem de aile ekonomisine katkı sağlayan Öztürk, kadınlara ilham veriyor.

Ekonomi

07.10.2024, 11:20

Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan 40 yaşnıdaki 3 çocuk annesi Sibel Öztürk, iki yıl önce İstanbul'da yaşarken kızı için alamadığı bir oyuncak sayesinde hem meslek hem de işyeri sahibi oldu. 23 yıllık evli olan Öztürk, çocuğunun istediği amigurumi oyuncağı alamayınca bu oyuncağı kendisi yapmaya karar verdi. Japon kültürüne ait el işi oyuncaklar olan amigurumilere olan ilgisi, onu yeni bir iş fırsatına yönlendirdi.

Bu zam ilaç gibi gelecek! 12.500, 13.400, 15.000 TL emekli maaşı alanlar dikkat! Seyyanen zam müjdesi Bu zam ilaç gibi gelecek! 12.500, 13.400, 15.000 TL emekli... Haberi Görüntüle

AMİGURİMİYLE BAŞLAYAN BİR GİRİŞİMCİLİK HİKAYESİ

İstanbul’da bir alışveriş merkezine kızını götürdüğünde amigurumi oyuncaklarına rastlayan Öztürk, maddi imkansızlıklar nedeniyle bu oyuncağı alamadı. Ancak bu durumu bir fırsata çevren Öztürk, hırsla gerekli malzemeleri alarak amigurumi bebeklerini örmeyi öğrenmeye başladı. Zorlu bir süreçten sonra başarılı olan Öztürk, bu yeteneğini ticarete dönüştürmeye karar verdi. İstanbul’da bulunduğu dönemde el emeği ürünlerini annesi aracılığıyla Ünye Belediyesi'nin stantlarında satışa sunan Öztürk, iki yıl boyunca bu şekilde çalıştıktan sonra kendi işyerini açtı.

Altın hafta başında rekor tazeledi! Uzmanından kritik uyarı: Altın piyasasında Ekim ayına dikkat! Altın hafta başında rekor tazeledi! Uzmanından kritik uyarı: Altın piyasasında... Haberi Görüntüle

KADINLARA İLHAM: AYAKLARINIZIN ÜZERİNDE DURUN

Ördüğü amigurumi bebekleriyle hem manevi hem de maddi kazanç elde eden Sibel Öztürk, kadınların ekonomik özgürlüğe sahip olmasının önemine dikkat çekti. “Eşim bana çok destek oldu, ancak insanın kendi kazandığı para gibisi yok. Kadınların kendi ayaklarının üzerinde durması çok önemli. Bu süreçte eşim her zaman yanımdaydı ve işyerimi açmamda en büyük destekçim oldu.” diye konuştu.

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! TCMB ve BDDK'dan dev adım geldi: 60 aya kadar yapılandırma yapılabilecek Kredi kartı borcu olanlar dikkat! TCMB ve BDDK'dan dev adım... Haberi Görüntüle

EŞİNİN DESTEĞİYLE HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

İşyeri açma sürecinde eşinin büyük desteğini gördüğünü belirten Sibel Öztürk, “Eşim Adana’da çalışıyordu. Kendi iş yerimi açmak istediğimde bana tereddütsüz destek oldu. Başta biraz çekincelerimiz olsa da, eşim ve arkadaşlarım hep yanımda durdu. Onların desteğiyle bu işyerini açtım ve şimdi amigurumi ürünlerimi burada satıyorum. Eşimin bana olan desteğini asla unutamam.” dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading