Bir değil iki değil toplam yedi adet sondaj kuyusu açılacak: O şehirde petrol bombası

Bir değil iki değil toplam yedi adet sondaj kuyusu açılacak: O şehirde petrol bombası

Türkiye'nin altı petrol kaynıyor! Birçok şehirde devam eden sondaj çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. 100 milyon lira yatırım ile birlikte TPAO Adıyaman’ın Kahta ilçende 7 sondaj kuyusu açacak.

Ekonomi

08.10.2024, 11:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde "enerjide tam bağımsızlık" parolasını benimseyen Türkiye, azimli çalışmalarının meyvelerini bir bir almaya devam ediyor. Gabar ve Cudi'de yanan petrol ateşi bir Adıyaman'da devem edecek.

Türkiye'nin altını karış karış tarıyan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı bir şehrimizde daha petrol müjdesi vermeye hazırlanıyor. TPAO'nun  Batman Bölge Müdürlüğü, Adıyaman’ın Kahta ilçesi sınırları içindeki yeni arama projeleri için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan gerekli izni aldı.

Kahin zengin olmanın formülünü verdi! İslam Memiş'ten çok konuşulacak altın yorumu: Eylülde zirveyi görecek! Kahin zengin olmanın formülünü verdi! İslam Memiş'ten çok konuşulacak altın... Haberi Görüntüle

7 SONDAJ KUYUSU

Petrol ateşini yakmak için gerekli izinleri alan TPAO bölgede 7 adet yeni sondaj kuyusu açmayı planlıyor. Sondaj kuyuları için TPAO, yaklaşık 100 milyon TL yatırım yapacak. 

Ruhsat alanı toplam 1.168 hektarlık alanı kapsayacak ve sondaj yöntemi ile açılacak kuyular 1.690 metre derinlikte olacak. Döner (Rotary) Sondaj tekniği kullanılacak sondaj çalışması ile petrol veya doğalgaz varlığı tespit edilirse kuyular üretime geçirilecek.

MB'nin faiz kararı bankaların mevduat faizlerini değiştirdi! 500 bin TL'nin getirisi ise merak konusu oldu! İşte bankaların güncel faiz oranları MB'nin faiz kararı bankaların mevduat faizlerini değiştirdi! 500 bin TL'nin... Haberi Görüntüle

BİR MÜJDE DE MARMARA'DAN GELMİŞTİ

Öte yandan TPAO geçtiğimiz günlerde Edirne'deki bir saha için de petrol arama ruhsatı almıştı. Heyecan verici gelişme Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün, petrol hakkına müteallik kararı, bugünkü Resmi Gazete'de yayınlamıştı.

Resmi Gazete'te yayımlanan bilgiye göre, TPAO'ya Edirne il sınırları içinde yer alan 14 bin 590 hektar yüz ölçümüne sahip saha için beş yıl süreyle petrol arama ruhsatı verilmesi kararlaştırıldı ifadeleri kullanılmıştı.

 

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

3

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading