Yandex Metrica

Sitede Ara

BIST 100 endeksi günü nasıl tamamladı?

BIST 100 endeksi günü nasıl tamamladı?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,08 artışla 9.521,04 puandan tamamladı. Önceki kapanışa göre 101,38 puan yükselen endeks, toplamda 88,1 milyar liralık işlem hacmine ulaştı. Gün boyunca endekste olumlu bir hava hakim oldu.

Ekonomi

12.09.2024, 18:59

Gün sonundaa bankacılık endeksi yüzde 2,25 değer kazanırken, holding endeksi yüzzde 1,15 değer kaybetti. Sektörler arasında en çok kazandıran ulaştırma sektörü olurken, bilişim sektörü en çok kaybeden sektör oldu. Ulaştırma endeksi yüzde 2,62 yükselirken, bilişim endeksi yüzde 1,36 değer kaybetti.

THY'den yurt dışı için sudan ucuz bilet kampanyası THY'den yurt dışı için sudan ucuz bilet kampanyası Haberi Görüntüle

ECB FAİZ İNDİRİMİ KARARI

Avrupa Merkez Bankası (ECB) bugün piyasa beklentileri doğrultusunda yılın ikinci faiz indirimi kararını aldı. Mevduat faiz oranı 25 baz puan, ana refinansman ve marjinal borçlanma faiz oranları ise 60'ar baz puan düşürldü.

Depoları acilen fulleyin! Akaryakıta okkalı zam geliyor: İşte zammın tarihi ve uygulanacak tarife listesi... Depoları acilen fulleyin! Akaryakıta okkalı zam geliyor: İşte zammın tarihi... Haberi Görüntüle

ABD VERİLERİ VE FED BEKLENTİLERİ

ABD'de açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri, ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,2 artışla beklentilerin üzerinde, yıllık bazda ise yüzde 1,7 ile beklentilerin altında gerçekleşti. Çekirdek ÜFE ise aylık bazda yüzde 0,3, yıllık bazda ise yüzde 2,4 artış gösterdi. ÜFE verilerinin Fed’in agresif bir faiz indirimine gitmeyeceği beklentisini doğruladığını belirten analistler, ABD'de işsizlik maaşı başvurularının da hafif bir artış kaydettiğini ifade etti.

İş gücü piyasasındaki yavaşlamaya rağmen işten çıkarmaların hala düşük seviyede seyretmesi, ekonomik toparlanmanın hala devam ettiğine işaret ediyor. Ancak zayıflayan ekonomik veriler nedeniyle Fed’in faiz indirimine yönelik beklentiler yüksek. Analistler Fed’in gelecek hafta yapacağı toplantıda 25 baz puanlık faiz indirimi yapmasının beklendiğini belirtti.

Ankara'da simide yüzde 50 zam talebi Ankara'da simide yüzde 50 zam talebi Haberi Görüntüle

YARINKİ BEKLENTİLER

Yarın yurt içinde piyasa katılımcıları anketi, yurt dışında ise Japonya sanayi üretimi ve ABD Michigan Ünivrsitesi tüketici güven endeksi verileri takip edilecek. Teknik açıdan ise BIST 100 endeksinde 9.600 ve 9.750 seviyeleri direnç olarak öne çıkarken, 9.450 ve 9.400 puan seviyeleri destek konumunda bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading