Yandex Metrica

Bitcoin’de son dakika gelişmesi! Aylar sonra bir ilk: İşlem hacmi düştü!

Bitcoin’de son dakika gelişmesi! Aylar sonra bir ilk: İşlem hacmi düştü!

Son haftalarda satış baskısı yaşayan Bitcoin’de beklenmedik bir gelişme yaşandı. Bir haftadır satış baskısı yaşayan Bitcoin, bugün 64 bin dolara kadar gerileyerek son bir ayın en düşük seviyesini gördü.  

Ekonomi

18.06.2024, 15:00

Geçen haftaki FED faiz toplantısının ardından bu yıl sadece 1 faiz indirimine işaret edilmesi, kripto para birimlerini baskılamaya devam ediyor. 21 Mayıs ve 7 Haziran tarihlerinde 72 bin doları test eden ancak aşamayan Bitcoin fiyatı 18 Haziran’da 65 bin 700 dolara yakın seyrediyor. Gün içerisinde 64 bin dolara kadar gerileyen BTC, böylece son 1 ayın da en düşük seviyesine indi. 

Bitcoin'de ani düşüşün arından tepki alımlarıyla birlikte 65 bin 700 dolara yakın denge arayışı sürüyor. Analistler, “66 bin doların altında kalıcılık halinde satış baskısı devam edebilir. 100 günlük ortalamaya işaret eden 66 bin 700 dolar aşılırsa, BTC daha güvenli bölgeye geçebilir” uyarısında bulunuyor.  

Asgari ücretliye müjde gece yarısı geldi: İlk rakamlar belirlendi! Dev maaş zammı yolda! Asgari ücretliye müjde gece yarısı geldi: İlk rakamlar belirlendi! Dev... Haberi Görüntüle

SATIŞ BASKISINI DAHA DA ARTIRABİLİR

BTC’de 5 günlük ortalama 66 bin 200 dolar ve 22 günlük ortalama 68 bin 150 dolarda bulunuyor. Daha uzun vadede 50 günlük ortalama 66 bin 200 dolar ve 100 günlük ortalama da 66 bin 700 dolarda konumlanıyor. Mevcut fiyat seviyeleri, bütün ortalamaların altında seyrederken, analistler, özellikle 66 bin doların altında kalıcılık halinde satış baskısının daha da artabileceği yönünde yatırımcılara uyarılarda bulunuyor. 

TBMM'de mesai başlıyor! Erken emeklilik için çalışmalar hız kazandı: 5 yıl detayı dikkat çekiyor TBMM'de mesai başlıyor! Erken emeklilik için çalışmalar hız kazandı: 5... Haberi Görüntüle

BTC 2024 YORUM VE BEKLENTİ

Analistler, Bitcoin’de özellikle 100 günlük ortalamanın önemine vurgu yaparak “Son 1 haftalık süreçte düşük de olsa para çıkışı dikkat çekiyor. Buna rağmen fiyatlarda belli desteklerde tutunmanın görülmesi önemli. 66 bin 700 doların üzerindeki fiyatlamalar görülürse, Bitcoin’in daha güvenli bölgeye geçiş yapabileceği söylenebilir. Şu anda piyasada daha yatay bir bantta hareketlilik öne çıkıyor” şeklinde yorumluyor. 

Engelli maaşı, evde bakım ücreti ve 65 yaş aylığı alanlara müjde! Son 6 gün kaldı: Dev maaş zammı geliyor Engelli maaşı, evde bakım ücreti ve 65 yaş aylığı alanlara... Haberi Görüntüle

İŞLEM HACMİ DÜŞTÜ

Birçok ülkede bayram tatili sebebiyle, BTC’de de işlem hacminde düşüş meydana geldi. Bu arada FED üyelerinin “daha şahin” açıklamalarda bulunması da BTC başta olmak üzere kripto paralarda yukarı yönlü hareketleri frenliyor. Doların küresel anlamda güçlü görünüm, risk algısını da düşürerek, riskli varlıklarda alım iştahını düşürüyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading