Yandex Metrica

Sitede Ara

Bitcoin'e Kamala Harris dopingi! 2 başkan adayının da kripto vaadi piyasayı uçurdu

Bitcoin'e Kamala Harris dopingi! 2 başkan adayının da kripto vaadi piyasayı uçurdu

Kripto para piyasaları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimi ve başkan adayı Kamala Harris'in kripto varlıklara yönelik açıklamalarıyla yükselişe geçti. Bitcoin, bir ay sonra 65 bin dolar sınırına dayandı.

Ekonomi

23.09.2024, 16:16

Kripto para piyasaları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimi ve ABD Başkan adayı Kamala Harris’in açıklamaları sonrası yükseliş trendine girdi. Fed'in parasal gevşeme döngüsüne sert bir şekilde başlaması, riskli varlıklarda güçlü bir etkisi gösterdi. Kripto paralar ve ABD hisse senetleri arasındaki korelasyon da 2022'deki zirve seviyelerine yeniden yaklaştı.

Bu süreçte Demokrat Parti'nin başkan adayı Kamala Harris'in kripto varlıklara yeşil ışık yakan açıklamaları dikkat çekti. Harris, başkan seçilmesi durumunda kripto para endüstrisinin büyümesini destekleyeceğini açıkladı.

2025 işaret edildi! Fitch'ten not artışı sonrası enflasyonla ilgili ilk açıklama! 2025 işaret edildi! Fitch'ten not artışı sonrası enflasyonla ilgili ilk... Haberi Görüntüle

BITCOIN VE ETHEREUM'DA GÜÇLÜ YÜKSELİŞ

Kripto piyasasında en büyük varlık olan Bitcoin, bu gelişmelerle sabah saatlerinde son bir ayın en yüksek seviyesini gördü. Bitcoin, 64 bin 745 dolara kadar yükseldikten sonra gelen satışlarla 63 bin 700 dolar civarına geriledi.

Ethereum da bu yükselişe paralel olarak yüzde 3'e yakın bir artışla 2 bin 657 dolar seviyesinde işlem gördü.

Yaş şartı artık yok! Senelerce beklemeden anında emekli olma fırsatı geldi! Yaş şartı artık yok! Senelerce beklemeden anında emekli olma fırsatı... Haberi Görüntüle

KRİPTO PİYASASI İLE HİSSE SENETLERİ ARASINDAKİ KORELASYON ARTIYOR

Kripto paralar ile ABD hisse senetleri arasındaki 40 günlük korelasyon katsayısı, 0,67 seviyesine çıktı. Bu, piyasalardaki hareketlerin birbirine bağlılığının arttığını gösteriyor. 2022'nin ikinci çeyreğinde bu korelasyon katsayısı 0,72 ile rekor seviyeye ulaşmıştı. Yani kripto para piyasaları, hisse senedi piyasalarındaki hareketlerle paralel bir seyir izliyor.

Sahte altını nasıl anlarız? Uzmanlar altın alırken bakılması gereken püf noktaları açıkladı! Sahte altını nasıl anlarız? Uzmanlar altın alırken bakılması gereken püf... Haberi Görüntüle

HARRIS VE TRUMP, KRİPTO PARALARA YEŞİL IŞIK YAKTI

Kamala Harris, başkan seçilmesi halinde kripto para endüstrisini büyüteceğini ve bu sektöre destek vereceğini belirterek piyasalara güven verdi. Harris’in açıklamaları, kripto varlıklar üzerindeki olumlu etkiyi güçlendirdi.

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump ise ABD'yi "dünyanın Bitcoin süper gücü" yapmayı hedeflediğini duyurdu. Hem Harris hem de Trump’ın kripto paralara yönelik olumlu yaklaşımı, piyasadaki belirsizliğin azalmasına ve yatırımcı güveninin artmasına katkı sağladı.

Bitcoin’in 65 bin dolar sınırına yaklaşması, kripto piyasalarının gelecek dönemdeki hareketliliğini artıracak gibi görünüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading