Yandex Metrica

Borsa güne nasıl başladı? İşte gün içi verileri ve analist görüşleri...

Borsa güne nasıl başladı? İşte gün içi verileri ve analist görüşleri...

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni güne yüzde 0,63 artışla 9.953,28 puandan başladı. Bankacılık ve madencilik endeksleri öncülüğünde endekslerde genel bir yükseliş yaşandı.

Ekonomi

26.09.2024, 10:23

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,63 oranında yükselişle 9.953,28 puan seviyesinden başlangıç yaptı. Açılışta endeks, önceki kapanışa göre 62,28 puanlık bir artış kaydetti. Bankacılık endeksi yüzde 0,89 ve holding endeksi yüzde 0,35 değer kazanırken, tüm sektör endeksleri pozitif bir seyir izledi. Günün en çok kazandıran sektörü ise yüzde 1,12'lik artışla madencilik oldu.

Dünkü işlem gününde, BIST 100 endeksi satış ağırlıklı bir seyir izleyerek günü yüzde 1,38 düşüşle 9.891,00 puandan kapatmıştı.

Asgari ücret ne kadar olacak? Uzman isim ihtimalleri tek tek sıraladı Asgari ücret ne kadar olacak? Uzman isim ihtimalleri tek tek... Haberi Görüntüle

KÜRESEL PİYASALAR ABD'YE ODAKLANDI

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın bugün yapacağı açıklamalar öncesinde karışık bir seyir izleniyor. Özellikle ABD’de açıklanacak büyüme verileri yatırımcıların odağında bulunuyor.

Cumhurbaşkanı fethe çıkıyor! Financial Times'da dikkat çeken haber: Erdoğan büyük şirket yöneticileriyle görüşecek Cumhurbaşkanı fethe çıkıyor! Financial Times'da dikkat çeken haber: Erdoğan büyük... Haberi Görüntüle

GÜN İÇİNDEKİ VERİLER VE ANALİS GÖRÜŞLERİ

Analistler, yurt içinde bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinin yanı sıra haftalık para ve banka istatistiklerinin takip edileceğini vurguladı. Yurt dışı piyasalarda ise ABD büyüme verileri ve dayanıklı mal siparişleri gibi önemli verilerin açıklanması bekleniyor. Ayrıca, Fed Başkanı Jerome Powell ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın konuşmaları da piyasalar için belirleyici olacak.

Teknik açıdan bakıldığında, analistler BIST 100 endeksinde 10.020 ve 10.200 puan seviyelerinin direnç, 9.900 ve 9.800 puan seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu belirtiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Loading