Yandex Metrica

Borsa günü nasıl kapattı?

Borsa günü nasıl kapattı?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,38 oranında düşüşle 9.891,00 puandan kapattı. Günlük işlem hacmi ise 88 milyar lira oldu.

Ekonomi

25.09.2024, 18:50

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününü yüzde 1,38 düşüşle 9.891,00 puandan kapattı. Endeks, önceki kapanışa göre 138,73 puan değer kaybetti ve işlem hacmi 88 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Günün öne çıkan sektörlerinden bankacılık endeksi yüzde 0,33 oranında değer kazanarak en çok yükselen sektör olurken, holding endeksi ise yüzde 1,68 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en büyük kaybı ise yüzde 3,34 düşüşle finansal kiralama faktoring sektörü yaşadı.

Bakan Uraloğlu o istatistikleri açıkladı: 8 ayda Türki̇ye nüfusunun i̇ki̇ katı... Bakan Uraloğlu o istatistikleri açıkladı: 8 ayda Türki̇ye nüfusunun i̇ki̇... Haberi Görüntüle

KÜRESEL RİSKLER PİYASAYA BASKI YAPIYOR

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirim döngüsüne başlamasıyla birlikte artan risk iştahı, resesyon endişelerini tetikleyen veriler ve jeopolitik risklerle birlikte baskı altında kalmaya devam ediyor. Bu durum, Borsa İstanbul'daki endekslerde de düşüşlere neden oldu.

Yurt içinde açıklanan ekonomik verilere göre, Ağustos ayı itibarıyla 12 ay sonrası enflasyon beklentileri piyasa katılımcıları, reel sektör ve hanehalkı açısından düşüş gösterdi. Piyasa katılımcılarının beklentisi yüzde 27,5'e, reel sektörün beklentisi yüzde 51,1'e ve hanehalkının beklentisi ise yüzde 71,6'ya geriledi.

Borsa güne nasıl başladı? Borsa güne nasıl başladı? Haberi Görüntüle

ANALİST GÖRÜŞLERİ VE BEKLENTİLER

Analistler, önümüzdeki günlerde yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı özeti ve haftalık para ve banka istatistiklerinin yakından takip edileceğini belirtti. Yurt dışı piyasalarda ise ABD’de büyüme verileri, dayanıklı mal siparişleri ve bekleyen konut satışları dikkatle izlenecek. Ayrıca, Fed Başkanı Jerome Powell ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları da piyasaların yönü üzerinde etkili olacak.

Teknik açıdan bakıldığında, BIST 100 endeksinde 9.800 ve 9.700 puan seviyeleri destek, 10.150 ve 10.290 seviyeleri ise direnç noktaları olarak öne çıkıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading