Borsa günü nasıl tamamladı? İşte 04.10.2024 BIST kapanış rakamı...

Borsa günü nasıl tamamladı? İşte 04.10.2024 BIST kapanış rakamı...

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,37 artışla 9.109,34 puandan kapattı. Bankacılık sektörü yüzde 4,25 değer kazanırken, iletişim sektörü kayıplarla günü sonlandırdı.

Ekonomi

04.10.2024, 18:52

BIST 100 endeksi, 4 Ekim 2024 tarihli işlem gününü yüzde 2,37 artışla 9.109,34 puanla kapattı. Önceki kapanışa göre 211,11 puanlık bir artış kaydedilirken, gün sonunda toplam işlem hacmi 78,3 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 4,25, holding endeksi ise yüzde 2,36 yükselerek yatırımcısına kazandırdı.

ATM'lerde yasak başlıyor! Bu şifreleri kullananlar işlem yapamayacak ATM'lerde yasak başlıyor! Bu şifreleri kullananlar işlem yapamayacak Haberi Görüntüle

SİGORTA KAZANDIRDI, İLETİŞİM KAYBETTİRDİ

Sektör endeksleri arasında günün en çok kazandıran sektörü yüzde 4,80 artışla sigorta olurken, en çok değer kaybeden sektör ise yüzde 2,48 ile iletişim oldu. Yatırımcılar açısından önemli hareketlilik yaşanan bu günde, sigorta sektörü yükselişiyle dikkat çekti.

Emekliler maaş farkını asıl alır? Uzmanlar tek tek yorumladı Emekliler maaş farkını asıl alır? Uzmanlar tek tek yorumladı Haberi Görüntüle

KÜRESEL PİYASALAR VE İSTİHDAM VERİLERİ

Bugün ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verilerine göre, eylül ayında istihdam 254 bin kişi artarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti. İşsizlik oranı ise yüzde 4,2'den yüzde 4,1'e gerileyerek olumlu bir sinyal verdi. Analistler, bu veriler doğrultusunda ABD ekonomisinde resesyon endişelerinin azaldığını ve "yumuşak iniş" olasılığına yönelik iyimserliğin arttığını belirtti. Bu gelişmeler küresel piyasalarda risk iştahını artırarak pozitif bir etki yarattı.

TMSF’den Çankaya’da satılık villa TMSF’den Çankaya’da satılık villa Haberi Görüntüle

GELECEK HAFTANIN BEKLENTİLERİ

Önümüzdeki hafta, yurt içinde ödemeler dengesi, sanayi üretimi ve iş gücü istatistikleri gibi veriler takip edilecek. Ayrıca, ABD ve Almanya'da enflasyon verileri, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanakları öne çıkacak. Analistler özellikle ABD'de açıklanacak enflasyon verisinin piyasaların yönü açısından kritik önemde olduğunu vurguladı.

Gram altın ne kadar oldu? İşte altında son fiyatlar... Gram altın ne kadar oldu? İşte altında son fiyatlar... Haberi Görüntüle

TEKNİK DEĞERLENDİRME

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.200 ve 9.300 seviyelerinin direnç, 8.850 ve 8.700 puanın ise destek konumunda olduğu belirtiliyor. Yatırımcıların bu seviyeleri göz önünde bulundurarak strateji belirlemesi gerektiği ifade ediliyor.

Doğalgaza indirim gelecek mi? Karar yargıda.. Doğalgaza indirim gelecek mi? Karar yargıda.. Haberi Görüntüle

CARİ İŞLEMLER HESABI BEKLENTİSİ

Bu arada, AA Finans tarafından düzenlenen Ödemeler Dengesi Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, Türkiye'nin cari işlemler hesabının ağustos ayında 3 milyar 956 milyon dolar fazla verdiğini öngörüyor. Ayrıca 2024 yılı cari açık beklentisi ise 14 milyar dolar ile 24 milyar dolar aralığında tahmin ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading