Borsa haftaya nasıl başladı?

Borsa haftaya nasıl başladı?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,30 düşüşle 9.747,67 puandan start aldı. Küresel piyasalardaki temkinli havanın etkisiyle satış baskısı devam ediyor.

Ekonomi

30.09.2024, 10:41

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni haftaya yüzde 0,30 oranında bir düşüşle başladı. Açılışta endeks, önceki kapanışa göre 29,79 puan kaybıyla 9.747,67 puan seviyesine kadar geriledi. Bankacılık endeksi yüzde 0,43, holding endeksi ise yüzde 0,37 oranında değer kaybetti.

Sektör bazında incelendiğinde, spor endeksi yüzde 1,07 ile en çok kazandıran sektör olurken, iletişim sektörü yüzde 0,68 kayıpla en fazla düşüş yaşayan sektör olarak öne çıktı.

Geçtiğimiz cuma günü, satış ağırlıklı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, yüzde 0,53 kayıpla 9.777,46 puandan kapanmıştı.

Mısır'la gaz diplomasisi! Türkiye enerjide merkez ülke olacak Mısır'la gaz diplomasisi! Türkiye enerjide merkez ülke olacak Haberi Görüntüle

KÜRESEL PİYASALAR TEMKİNLİ BİR HAFTAYA GİRDİ

Küresel piyasalar, başta ABD'deki kritik istihdam raporu olmak üzere yoğun bir makroekonomik veri akışının takip edileceği haftaya dikkatli bir başlangıç yaptı. ABD ve Almanya'dan gelecek enflasyon verileri ile birlikte, özellikle ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın konuşmaları yakından izleniyor.

Piyasalarda, enflasyonla mücadele politikalarının resesyona yol açıp açmayacağına dair belirsizlikler sürerken, Orta Doğu’daki çatışmalar da yatırımcıların risk algısını artırıyor. Ancak son dönemde açıklanan olumlu makroekonomik veriler, bu endişelerin kısmen sınırlı kalmasına yardımcı oluyor.

O havalimanı için flaş karar! Süreli olarak uçuşlara kapanıyor O havalimanı için flaş karar! Süreli olarak uçuşlara kapanıyor Haberi Görüntüle

TEKNİK GÖRÜNÜMDE KRİTİK SEVİYELER

Analistler, BIST 100 endeksinde teknik olarak 9.700 ve 9.600 puan seviyelerinin destek, 10.050 ve 10.200 puan seviyelerinin ise direnç olarak takip edileceğini belirtti. Yurt içinde Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) ve aylık para ve banka istatistikleri yakından izlenirken, küresel çapta Almanya'da enflasyon ve ABD'de Dallas Fed imalat sanayi endeksi dikkat çekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading