Yandex Metrica

Borsa - kripto vergisi konusunda flaş gelişme! Cevdet Yılmaz açıkladı

Borsa - kripto vergisi konusunda flaş gelişme! Cevdet Yılmaz açıkladı

Bloomberg ile gerçekleştirdiği mülakatta borsa-kripto vergisi konusunda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Borsa vergisi gündemimizde yok. Bir dönem tartışıldı ve gündemimizden düşmüş oldu” dedi. Yılmaz, kripto vergisinin de gündemlerinde olmadığını ekledi.

Ekonomi

24.09.2024, 14:48

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bloomberg'e ekonomi gündemine dair önemli açıklamalarda bulunurken borsa-kripto vergisi konusuna da değindi.

"Gündemimizde hisse senedi vergisi yok. Daha önce görüşüldü ve gündemimizden düştü" diyen Yılmaz, yetkililerin önümüzdeki dönemdeki odak noktasının vergi muafiyetlerini daraltmak olduğunu belirtti.

VİOP günü nasıl açtı? İşte 10 Eylül 2024 Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası açılış verileri... VİOP günü nasıl açtı? İşte 10 Eylül 2024 Vadeli İşlem... Haberi Görüntüle

KRİPTO PARA KONUSU

Cevdet Yılmaz, hisse senedi veya kripto para ticaretinden elde edilen kârlara vergi konulmasının söz konusu olmadığını da sözlerine ekledi.

Genel vergi oranlarıyla ilgili adımların atıldığını belirten Cevdet Yılmaz, “Önümüzdeki süreçte esas konumuz istisna ve muafiyetleri mümkün olduğunca daraltmak. Bundan sonra genel vergi oranlarında, kanuni vergi oranlarında çok değişiklik beklememek gerekir artık.” dedi.

Cevdet Yılmaz, “İlk pakete benzer bir düzenleme olmayacak mı?” sorusuna “Bu yıl öyle bir planımız yok” yanıtını verdi.

Araç sahipleri dikkat! Bu habere bakmadan benzinliğe gitmeyin: Akaryakıta öyle bir zam geliyor ki... Araç sahipleri dikkat! Bu habere bakmadan benzinliğe gitmeyin: Akaryakıta öyle... Haberi Görüntüle

ENFLASYON MUHASEBESİ KARARI NE ZAMAN?

“Finans kuruluşları 2025’te enflasyon muhasebesine geçecekler mi, geçmeyecekler mi?” sorusunu yanıtlayan Cevdet Yılmaz, “Bir süre sonra bu Türkiye’nin gündeminden düşecek. Belki gelecek yıl da bunu tartışacağız ama 2026’da muhtemelen böyle bir tartışma olmayacak” dedi.

50 milyon TL’nin altında olan KOBİ’ler için uygulamanın ertelendiğini aktaran Cevdet Yılmaz, “Yatırımları gözetici bir çalışma yürütüyoruz. Devam eden yatırımların bu süreçlerden olumsuz etkilenmemesi adına Hazine ve Maliye Bakanlığı'mız, Gelir İdaresi Başkanlığı'mız özellikle alternatifler üzerinde duruyor. Gerekirse bu konuda sonbaharda bir kanuni düzenleme yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, finans kuruluşlarıyla ilgili kararın da yıl sonunda netleştirileceğini söyledi.

AB'den flaş karar! Rusya'ya kapıları kapadı AB'den flaş karar! Rusya'ya kapıları kapadı Haberi Görüntüle

"KOİ'DE TL FORMULÜ YOK"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Kamu-Özel İşbirliği projelerinin yalnızca finansal olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, ekonomik analizlerinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtirken ''Türkiye, birçok projeyi yatırım maliyetinin çok daha düşük olduğu dönemlerde hayata geçirdi. Ben bazen söylüyorum, keşke daha fazlasını yapsaydık. Bahsettiğiniz türden bir çalışma da şu an gündemimizde yok.” dedi.

Evde bakım aylığı alanlar müjde! Bakanlık onayı verdi: Maaşlara dev zam geliyor Evde bakım aylığı alanlar müjde! Bakanlık onayı verdi: Maaşlara dev... Haberi Görüntüle

"ENFLASYON DA FAİZLER DE DÜŞECEK"

TL’nin aşırı değerli olduğu yorumlarına da değinen Cevdet Yılmaz, “Sadece manipülatif, spekülatif hadiselere Merkez Bankası’nın müdahale etmesi gerekiyor. O da kanuni görevi zaten. Enflasyonla mücadele eden ülkelerde kendi milli paralarının güçlenmesi doğal bir sonuçtur. Birçok tartışma yapılıyor ama rakamlar ortada, TL’deki bu değerlenme makro dengelerimize nasıl yansıyor? İhracatımız artıyor, ithalatımız azalıyor, hizmet gelirlerimiz artıyor, cari dengemiz iyileşiyor. Enflasyon düştükçe bu tartışmalar da kendiliğinden zaten ortadan kalkacaktır” dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading