Boykot listesindeki Algida'dan Google oyunu: 'Türk Markası Dondurma' diye reklam verdi

Boykot listesindeki Algida'dan Google oyunu: 'Türk Markası Dondurma' diye reklam verdi

İsrail'in Gazze'deki soykırımına destek veren Algida, boykot listesine girmekten pek memnun değil. Algida, katil İsrail'e destek vermeyi bırakmak yerine Goggle'a "Türk Markası Dondurma" reklamı vererek satışlarını yeniden eski seviyelere çekmek niyetinde.

Ekonomi

29.05.2024, 01:51

İşgalci İsrail, 7 Ekim'de başlattığı saldırılarda Gazze'de son yüzyılın en büyük soykırımlarından birine imza atıyor. 36 bini aşkın sivili öldüren terör devleti, sivillerin bulunduğu her yeri hedef olarak seçiyor ve cinayetleri dünyanın gözü önünde işliyor. Ne Birleşmiş Milletler ne Uluslararası Adalet Divanı ne Uluslararası Ceza Mahkemesi ve ne de uluslararası toplumun verdiği tepki İsrail'i durdurabildi. Pervasızca katliamlarına devam eden İsrail'in en büyük destekçisi ise ABD. BM'de İsrail aleyhine alınacak kararları veto yetkisini kullanarak engelleyen ABD, sivillerin öldürülmesi için gönderilen silahların da finansörü konumunda. Bu yönğüyle soykırımın ortağı olan ülkede hemen hemen her gün İsrail'e destek açıklaması geliyor. 

Sabiha Gökçen'de taksi ambargosu! Havalimanında yolcu almak ve bırakmak ceza sebebi: Araçlar bağlanmasın diye dışardaki taksilere yürüyorlar Sabiha Gökçen'de taksi ambargosu! Havalimanında yolcu almak ve bırakmak ceza... Haberi Görüntüle

REKLAM OYUNU

İsrail'e destek veren gruplardan biri de şirketler. Doğrudan doğruya işgal güçlerine destek veren, bu ülkeye para kazandıran şirketler için Gazze'de öldürülen on binlerin hiçbir önemi yok. Bu nedenle özellikle Müslüman ülkelerde faaliyet gösteren birçok marka boykot listesine alınıp protesto ediliyor. O markalardan biri de Algida. Unilever firmasına ait bu marka, boykotu delebilmek için kendince "akıllıca" bir oyun oynamaya karar verdi. Algida, Google'a reklam vererek kendini yerli marka olarak tanıttı. Ücretli sponsor reklam veren Algida, "hazır yerli dondurma markaları" ifadeleriyle yapılan arama sonucunda "Türk Dondurma Markaları" olarak en üstte çıkıyor. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

6

1

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading