Yandex Metrica

Brent petrol güne nasıl başladı? İşte 10 Eylül 2024 piyasadaki varil fiyatı...

Brent petrol güne nasıl başladı? İşte 10 Eylül 2024 piyasadaki varil fiyatı...

Brent petrol fiyatları uluslararası piyasalarda düşüş eğilimi gösterdi. ABD ve Çin'deki ekonomik yavaşlama, petrol talebini zayıflattı.

Ekonomi

10.09.2024, 11:41

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 10 Eylül 2024 sabahında yüzde 0,50 oranında düşüşle 71,48 dolardan işlem görmeye başladı. Dün 72,21 dolara kadar yükselen Brent petrol, günü 71,84 dolardan kapatmıştı. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 68,30 dolardan alıcı buldu.

ABD baskı yaptı! Oluk oluk petrol akan saha yeniden açıldı: Türkiye detayı dikkat çekti ABD baskı yaptı! Oluk oluk petrol akan saha yeniden açıldı:... Haberi Görüntüle

ABD VE ÇİN'DEKİ EKONOMİK YAVAŞLAMA PETROL TALEBİNİ ETKİLEDİ

Dünyanın en büyük petrol tüketicileri olan ABD ve Çin'de ekonomik durgunluk sinyalleri, petrol fiyatları üzerinde baskı oluşturdu. Çin'de ağustos ayı tüketici fiyatları beklentilerin altında yüzde 0,6 artarken, dış ticaret fazlası 91 milyar dolar ile beklentileri aştı. Ancak ithalat verilerinin beklentilerin gerisinde kalması, Çin ekonomisindeki durgunluk endişelerini artırdı.

9-10 Eylül benzine, mazot ve motorine indirim gelecek mi? Akaryakıt zammı ne zaman? 9-10 Eylül benzine, mazot ve motorine indirim gelecek mi? Akaryakıt... Haberi Görüntüle

ABD'DE ENFLASYON VERİLERİ VE FED FAİZ BEKLENTİLERİ

ABD'de yarın açıklanacak enflasyon verileri, piyasalarda yakından takip ediliyor. Resesyon endişeleri devam ederken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimine yönelik beklentiler artmış durumda. Piyasalarda, Fed’in bu ay 25 baz puanlık faiz indirimi yapma olasılığı yüzde 30 olarak değerlendiriliyor. Yıl sonuna kadar ise toplamda 100 baz puanlık bir faiz indirimi bekleniyor.

2025 işaret edildi! Fitch'ten not artışı sonrası enflasyonla ilgili ilk açıklama! 2025 işaret edildi! Fitch'ten not artışı sonrası enflasyonla ilgili ilk... Haberi Görüntüle

PİYASALARDA BEKLENTİLER VE TEKNİK SEVİYELER

Bugün piyasalar, OPEC’in aylık petrol raporu ile ABD Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) Kısa Vadeli Enerji Görünümü raporunu yakından takip edecek. Analistler, Brent petrolde 72,49 ile 74,05 dolar aralığının direnç, 70,93 ile 69,37 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlendiğini belirtiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading