Yandex Metrica

Sitede Ara

Bu kişilere EYT'siz erken emeklilik imkanı! Şartları sağlayanlar 15 yıl erken emekli olabilecek!

Bu kişilere EYT'siz erken emeklilik imkanı! Şartları sağlayanlar 15 yıl erken emekli olabilecek!

Emekli olma hayali kuran milyonlarca vatandaş, erke nemkli olmanın yollarını aramaya devam ediyor. Emekli olmak isteyen vatandaşlar ise sigorta primleri, başlangıç tarihleri, cinsiyet ve yaş faktörlerini göz önünde bulundurarak erken emekli olma gibi fırsatlar yakalayabiliyor. İşte erken emekli olmak isteyen vatandaşlar için EYT'siz erken emekli olma imkanı...

Ekonomi

08.05.2024, 17:18

Milyonlarca emekli olma hayali kuran vatandaşlar sigorta primleri veya yaşları dolduğu takdirde emekli olabiliyor. Ancak bazı istisnai durumlarda ise vatandaşların erken emekli olma imkanı da mevcut.

Emekliye çifte maaş müjdesi! 16 milyona havalara uçacak: Hesaplar yapılmaya başlandı Emekliye çifte maaş müjdesi! 16 milyona havalara uçacak: Hesaplar yapılmaya... Haberi Görüntüle

10-12-15 YIL DAHA ERKEN EMEKLİ OLUNABİLİR

Sosyal Güvenlik Kurumu uzmanları ise bu istisnai durumları olan ve şartları sağlayan vatandaşların 10, 12 ve 15 yıl daha erken emekli olma imkanları olduğunu duyurdu.

Çalışmaya gücü olmayan belirli bir iş kazası yaşayan vatandaşların 1800 gün primlerinin dolması takdirde erkenden emekli olabiliyorlar.

Malulen emekli olma imkanı bulunan vatandaşlar ise 5 yıl boyunca prim ödemesi yapmaları ve 10 yıl sigortalı olmaları gerekmektedir. 

Ayrıca iş gücü kaybının da yüzde 60 seviyesinde olması ve sağlık kurulundan alınan bir rapor ile belgelenmesi gerekmektedir.

4 milyar dolarlık kaynak! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek duyurdu: Depremin yaraları sarılıyor 4 milyar dolarlık kaynak! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek... Haberi Görüntüle

AĞIR HASTALAR ERKEN EMEKLİ OLABİLİYOR

Malulen emekli olabilmek için AIDS, organ yetmezliği, Tüberküloz, Parkinson, beyin felci kanser gibi ağır bir rahatsızlığın bulunması gerekiyor.

Malulen erken emekli olma imkanının ise 4A, 4B ve 4C'ye sahip olan vatandaşlar için geçerli. 

Eylül ayı kira zammı oranı! TÜİK kritik veriyi açıkladı: Konut ve iş yeri Eylül kira zam oranı ne kadar, yüzde kaç oldu? Eylül ayı kira zammı oranı! TÜİK kritik veriyi açıkladı: Konut... Haberi Görüntüle

EYLÜL 1999 ÖNCESİ SİGORTALI OLANLAR DİKKAT

Malulen veya kısmı emeklilik ile 10 yıl daha erken emekli olma imkanı bulunan vatandaşların 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olmaları ve SSK'ya bağlı olmaları gerekiyor. 

10 yıl erken emekli olmak için ise 3.600 prim gününü doldurmuş olmak, erkeklerde 55, kadınlarda ise 50 yaşının tamamlanması gerekiyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Loading