Bu köyler elektrik faturası ödemiyor! Elektrik tamamen ücretsiz oldu

Bu köyler elektrik faturası ödemiyor! Elektrik tamamen ücretsiz oldu

Şırnak’ta bu 92 köyde yaşayanlar elektrik faturası ödemiyorlar. Son dönemde artan kaçak elektrik olayları sonrasında yapılan ilk hamleyle kentteki 92 köyde yaşayanlara artık elektrik faturasını bedava.

Ekonomi

08.10.2024, 18:02

Şırnak’ta Valilik ve İl Özel İdaresi'nin desteği ile gerçekleştirilen Güneş Enerjisi Santrali, kent genelinde herkesi memnun etti. Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesi sayesinde 92 köyde yaşayan vatandaşların elektrik maliyetleri neredeyse sıfıra indirildi. Sondaj yoluyla içme suyu temin eden bu köylerde kesinlikle elektrik faturası ödemeden su ücretleri de karşılanıyor.

Şırnak’ta 237 köyde içme suyu temini için gerekli elektrik maliyetlerini düşürmek adına 4 sene önce başlatılan GES Projesi, şu ana kadar 92 köy için uygulandı. Proje kapsamında kurulan 6 bin 714 güneş paneli, köylerdeki su pompalarına gerekli miktarda elektrik enerjisi sağlayarak köylülerin elektrik faturasından kurtulmalarına olanak sağlıyor.

Şırnak elektrik faturası

Projenin başarısı şimdiden diğer köylerinde ilgisini çekerken elektrik masraflarından kurtulmak isteyen 111 köy, İl Özel İdaresi'ne başvuruda bulunmaktan geri kalmadı. Şırnak’taki GES projesi, köylülerin yalnızca elektrik faturalarından kurtulmasını sağlamakla kalmamakta birlikte aynı zamanda sürdürülebilir enerji kullanımıyla çevreye katkı sağlamaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading