Yandex Metrica

Bugün itibariyle değişti! Miras paylaşımı, tapu işlemleri ve hisseli satışlarda yeni dönem!

Bugün itibariyle değişti! Miras paylaşımı, tapu işlemleri ve hisseli satışlarda yeni dönem!

Tapu işlemleri ve miras paylaşımı işlemlerinde yapılan değişiklik bugün itibariyle yürürlüğe girdi. Buna göre, mirasın eşit paylaşılması zorunluluğu tamamen kaldırılmış oldu. 

Ekonomi

16.09.2024, 14:18

Tapu işlemleri ve miras paylaşımı ile ilgili çok sayıda işlemde değişikliğe gidildi. Düzenleme hisseli taşınmazların satışını da yeniden düzenledi.

iPhone 16'nın en ucuza satıldığı ülkeler belli oldu! Türkiye sıralamada kaçıncı? iPhone 16'nın en ucuza satıldığı ülkeler belli oldu! Türkiye sıralamada... Haberi Görüntüle

MİRASIN EŞİT BİR ŞEKİLDE PAYALŞILMASI KALKTI 

Yürürlüğe giren düzenlemeye göre, daha önce mirasın eşit şekilde paylaştırılması zorunluluğu kaldırıldı.Aile içerisinde gayrimenkullerin devredilmesine ilişkin işlemlerde noter onayı iptal edildi, yeni düzenlemeyle aile arasında yazılı anlaşmalar yapılarak devir işlemleri gerçekleştirilebilecek.

Uzmanlardan OVP sonrası finansal piyasalar için flaş analiz: Yatırımcı sayısı ve piyasa ilgisi nasıl değişecek? Uzmanlardan OVP sonrası finansal piyasalar için flaş analiz: Yatırımcı sayısı... Haberi Görüntüle

HİSSEDARLAR VEKALET VEREREK MUAF OLABİLİRLER 

Ayrıca, hisseli bir taşınmazın satışı için tüm hissedarların ortak kararı ve işlemlere doğrudan katılımı zorunlu hale geldi. Söz konusu işlemde hissedarlar avukatına vekalet vererek bizzat katılma zorunluluğundan muaf olabilecek.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading