BYD ve Chery'den sonra bir marka daha geliyor! Yatırımın başkenti Türkiye olacak!

BYD ve Chery'den sonra bir marka daha geliyor! Yatırımın başkenti Türkiye olacak!

Çinli otomobil devlerinin Türkiye'ye olan ilgisi artarak devam ediyor. Yatırım kapısını açan BYD'nin hemen ardından Chery gelmiş ve Türkiye'de fabrika kuracağını açıklamıştı. İki otomotiv devinin ardından bir firma daha "Türkiye" dedi

Ekonomi

04.10.2024, 15:32

Türkiye'de 1 milyar dolar yatırımla yıllık 150 bin araç kapasiteli bir fabrika kuracağını açıklayan BYD'nin hemen ardından bir diğer Çinli otomotiv devi Chery de yatırım Türkiye için yatırım görüşmesi gerçekleştirmişti.

Chery ve BYD'nin ardından Türkiye'de yatırım yapma kararı alan bir diğer marka ise 2007'de Çinliler tarafından satın alınan İngiliz otomotiv şirketi MG oldu.

Türkiye için sevindiren değerlendirme: S&P'den kredi notunda yeni artış içinm sinyal geldi Türkiye için sevindiren değerlendirme: S&P'den kredi notunda yeni artış içinm... Haberi Görüntüle

MG'DEN TÜRKİYE'YE YATIRIM PLANI

Türkiye'deki yatırım planına ilişkin değerlendirmelerde bulunan MG'nin Türkiye distribütörü Çağlar Göğüş, şirketin yeni planlarını açıkladı.

MG'nin otomotiv grubunun önemli bir parçası olduğunu, iyi başladığını ve iyi gittiğini ifade eden Çağlar Göğüş, "Türkiye’de Çinli otomotiv üreticilerinin üretim yatırımları da gündemde. Biz de o bağlamda Çin tarafıyla da çalışıyoruz. Üzerinde çok yoğun çalıştığımız bir proje" ifadelerini kullandı.

Araç kullanıcılarına müjde! Bu araçlar benzinliğin yolunu bilmiyor: İşte yakıt konusunda 10 alternatif araç Araç kullanıcılarına müjde! Bu araçlar benzinliğin yolunu bilmiyor: İşte yakıt... Haberi Görüntüle

1.2 MİLYAR EURO'LUK YATIRIM

Daha küçük ölçekli motosiklet üretimimize de başladık diyerek sözlerine devam eden Göğüş, "Seri üretim 2025’te olacak ama orada temsilcilikten üretime geçmeye çalışıyoruz. MG'nin Türkiye üretimi üzerinde çalışıyoruz. Bunlar ciddi projeler. Doğan Trend'in 35'in üzerinde bayisi var, 1,2 milyar Euro'luk servis yatırımı var." dedi.

Sözlerine devam eden MG'nin Türkiye distribütörü Doğan Trend Otomotiv'in bağlı olduğu Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş, "İyi bir teşkilat oldu. Onu da büyütüp faydalanmaya devam edeceğiz. Otomotiv grubu holdingin sac ayaklarından biri olmaya devam edecek." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading