Yandex Metrica

DOLAR

32.58

%0.15 expand_less

EURO

35.13

%0.07 expand_less

ALTIN

2463.60

%1.14 expand_less

BIST

10534.95

%0.85 expand_less

BTC ($)

60234.37

%-2.7 expand_more

Çalışan emekliler primlerinin geri dönüşünü istiyor: Gözler SGK'nın kararına çevrildi!

Çalışan emekliler primlerinin geri dönüşünü istiyor: Gözler SGK'nın kararına çevrildi!

Kayıtlı ve kayıt dışı 4 milyon emekli vatandaşın çalışmaya devam ettiği düşünülüyor. Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Ergün, SGK'ya kayıtlı çalışmaya devam eden emeklilere özel ve ilave ayrıcalıklar, imkanların sağlanmasını talep etti. Bu talepten sonra gözler SGK'ya çevrildi.  

Ekonomi

20.06.2024, 13:41

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre 1 milyon 943 bin 579 emekli, sosyal güvenlik destek primiyle çalışmayı sürdürüyor.

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün tarafından yapılan açıklamada 16 milyon kişinin SGK'dan emeklilik ve 65 yaş aylığı aldığı belirtilirken, emeklilerin bir kısmının ekonomik zorluklar nedeniyle çalışmak zorunda kaldığı belirtildi.

Erdoğan talimatı verdi! Kapsamlı rapor hazır: Dar ve orta gelirliye destek! Erdoğan talimatı verdi! Kapsamlı rapor hazır: Dar ve orta gelirliye... Haberi Görüntüle

2 MİLYON EMEKLİ SGK PRİMİ ÖDEYEREK ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

SGK'nin Mart 2024 verilerine göre, 1 milyon 943 bin 579 emeklinin SGK'ye sosyal güvenlik destek primi ödenmesiyle çalışmayı sürdürdüğüne dikkati çeken Ergün, şunları kaydetti:

"Veriler bize yaklaşık 2 milyon emeklinin çalışmaya devam ettiğini gösteriyor. Kayıtlı çalışan emekli sayısı kadar, kayıt dışı çalışan ya da çalıştırılan emeklimiz var. Kayıtlı ve kayıt dışı 4 milyon emekli çalışmak zorunda kalıyor. Bu da emeklilerin yaklaşık dörtte birine karşılık geliyor. EYT düzenlemesiyle birlikte çalışan emekli sayısı hızla arttı. Bu tablonun tek bir sebebi var ekonomik nedenler. Emeklilerimiz geçinemedikleri için çalışmak zorunda kalıyor. Emekli aylıklarında artış yapılarak emeklilerin çalışmamaları ve bu sayede oluşacak istihdam açığından gençlerin faydalanması sağlanabilir."

Kulisleri hareketlendiren iddia! Devletin sürpriz yapması bekleniyor: Asgari ücrete ara zam! Kulisleri hareketlendiren iddia! Devletin sürpriz yapması bekleniyor: Asgari ücrete ara... Haberi Görüntüle

ÇALIŞAN EMEKLİLERE EK İMKAN SAĞLANMALI

Sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmak durumunda kalan emeklilerin kayıtlılığının teşvikinin önemine değinen Ergün, "Çalışan emeklilerimiz için yapılan prim ödemesinin emeklilere bir şekilde geri dönüşü sağlanmalı. Bu emekli aylıklarından artış sağlayacaktır." dedi.

Habere Tepki Ver

14

1

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading