Yandex Metrica

Çalışmayan ev hanımlarına emeklilik göründü! Başvuru sonrası devletten prim desteği!

Çalışmayan ev hanımlarına emeklilik göründü! Başvuru sonrası devletten prim desteği!

Ekim ayında TBMM'ni naçılmasyla yeni torba yasa düzenlemesi sunulacak. Yasa kapsamında ise çalışan ev hanımlarına ise isteğe bağlı sigorta kapsamında emeklilik hakkı verilecek. Başvuran vatandaşlara pirm desteği ile birlikte en düşük emekli maaşı olan 12 bin 500 TL ile emekli olabilme imkanı gelecek. 

Ekonomi

30.08.2024, 12:32

Türkiye'de milyonlarca ev hanımı erken emekli olmak için çıkartılması beklenen yeni torba yasayı bekliyor. Ekim ayında TBMM'ye sunulması beklenen yeni torba yasa ile birlikte ev hanımlarına emeklilik imkanı sunulacak. 

Sigaraya zam yağmuru devam ediyor! Bir sigara grubunda daha zam geldi: En ucuz sigara 90 TL'ye dayandı! Sigaraya zam yağmuru devam ediyor! Bir sigara grubunda daha zam... Haberi Görüntüle

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK İMKANI

Emeklilik reformu kapsamında ev hanımlarına en düşük emekli maaşı olan 12 bin 500 TL hesaplarına yatırılacak. Yeni yasa ile birlikte ev hanımlarına sosyal güvence hakları da tanınacak. 

Türkiye'nin dijital dönüşümü hız kazanıyor! OVP ile siber güvenlik ve blokzincirde yeni adımlar atılıyor Türkiye'nin dijital dönüşümü hız kazanıyor! OVP ile siber güvenlik ve... Haberi Görüntüle

ÇOCUK SAYISINA GÖRE PRİM DESTEĞİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın torba yasayı onaylaması halinde ise emeklilik başvuruları alnımaya başlayacak. Bu kapasamda ise ev hanımları da emekli maaşı alabilecek. Ev hanımlarına ekonomik güvence sağlaması adına atılan yeni adımda emeklilik sisteminde primlerin üçte birini devletin karşılaması bekleniyor.  Torba yasanın ekim ayıında onaylanması halinde, ev hanımlarına çocuk sayısına bağlı olarak prim desteği sağlanacak.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading