Yandex Metrica

Çalışmayan ev kadınlarına müjde! Teklif meclise sunuldu: 12 bin 500 TL ödeme yapılacak

Çalışmayan ev kadınlarına müjde! Teklif meclise sunuldu: 12 bin 500 TL ödeme yapılacak

Çalışmayan ev hanımlarına müjde yeni torba yasadan geldi. 25 yıllık ev hanımının isteğe bağlı sigorta kapsamında emekli olabilmesi için gerekli çalışmalar başladı. Ev hanımları için emekli olma şansı kapıda. Yasa geçerse ev hanımlarına emeklilik sisteminde primleri devlet ödeyecek. Böylece ev hanımları emeklilik hakkı kazanıp en düşük emekli maaşı olan 12.500 TL aylık maaş alacak.

Ekonomi

27.08.2024, 18:23

Milyonlarca ev hanımı için gözler yeni torba yasaya çevrildi. Yasa kapsamında ev hanımları emekli olabilecek. Emeklilik reformu ile çalışmayan ev hanımları 12.500 TL aylık maaş alacak. Yeni emeklilik sistemindeki düzenlemelerle beraber ev hanımlarına da sosyal güvence hakları tanınacak. 

Resmi Gazete'de yayımlandı: EPDK'dan 14 şirkete lisans Resmi Gazete'de yayımlandı: EPDK'dan 14 şirkete lisans Haberi Görüntüle

EV HANIMLARI EMEKLİ OLACAK

Meclis'e sunulan torba yasa kapsamında ev kadınları artık emekli olabilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesi ile Torba Yasa’nın onaylanması halinde emeklilik başvuruları alınmaya başlanacak. Böylece ev hanımları aylık 12.500 TL’ye kadar emekli maaşı alabilecek.

Sosyal güvenlik sisteminde köklü değişiklikler içeren yeni düzenleme ile ev kadınlarına emeklilik dönemlerinde ekonomik güvence verilecek. 

Ev hanımlarına emeklilik sisteminde sistem primlerinin üçte birini devlet karşılayacak.

Kabus gibi çöken El Nino ekonomik etkisini gösterdi: Kuraklık sonrası gıda güvenliği için milyar dolarlara ihtiyaç var Kabus gibi çöken El Nino ekonomik etkisini gösterdi: Kuraklık sonrası... Haberi Görüntüle

12.500 TL EMEKLİ MAAŞI ALACAKLAR

Torba yasanın Meclis'ten geçmesi halinde (en geç ekim ayında onaylanması bekleniyor) ev kadınları devlet primlerin geri kalan kısmını üstlenerek sosyal güvenlik sistemine dahil olacak. Böylece ev hanımları aylık 12.500 TL’ye kadar emekli maaşı alabilecek.

Öte yandan çocuk sayısına göre desteği sağlanacak ve erken emeklilik hakkı tanınacak.

Yeni sistemin ilk bölümde hiç sigortası olmayan, ya da bu güne kadar çalışma imkanı bulamamış ev kadınlarına sosyal güvence sağlanacak.

Ardından çocuk sayısına bağlı olarak prim desteği sağlanacak ve erken emeklilik hakkı tanınacak.

Son olarak çalışan anneler için bir yıpranma düzenlemesi ile hem yaş şartı hem de prim desteği verilecek. Anne ne kadar fazla prim kazanmış ise yaş şartı da o kadar geriye gidecek.

Habere Tepki Ver

2

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading