Yandex Metrica

Sitede Ara

Çekmecenizde servet olabilir! Eski telefon açık artırmada 147 bin dolara satıldı

Çekmecenizde servet olabilir! Eski telefon açık artırmada 147 bin dolara satıldı

iPhone 16 serisi piyasaya çıkmış olabilir, ancak eski birinci nesil iPhone'lar açık artırmalarda daha yüksek fiyatlara alıcı buluyor. Mart ayında bir iPhone, 147 bin doların üzerinde bir fiyata satıldı.

Ekonomi

17.09.2024, 18:37

Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte, tüketiciler yeni telefonlara yönelirken eski cihazlar nostaljik bir değer kazanmaya başladı. Birinci nesil iPhone'lar, özellikle kutusu açılmamış modeller, koleksiyoncuların gözdesi haline geldi. New Hampshire'daki RR Müzayede Evi'nden Bobby Eaton, eski telefonların 40-50 yaş aralığındaki kişilerde nostaljik bir etki yarattığını ve bu parçaların nadirliklerinden dolayı değer kazandığını belirtti.

Evde bakım aylığı alanlar müjde! Bakanlık onayı verdi: Maaşlara dev zam geliyor Evde bakım aylığı alanlar müjde! Bakanlık onayı verdi: Maaşlara dev... Haberi Görüntüle

BİRİNCİ NESİL IPHONE, 147 BİN DOLARA ALICI BULDU

Geçtiğimiz Mart ayında, birinci nesil iPhone, 147 bin doların üzerinde bir fiyata satıldı. Bu durum, eski iPhone'ların yatırım aracı olarak görülebileceğini gösteriyor. Geçen yıl da Louisiana'daki LCG Auctions'da bir başka iPhone rekor bir fiyat olan 190 bin dolara satılmıştı.

Eaton'a göre, iPhone'lar dünya genelinde teknoloji algısını değiştirdiği için, son yıllarda bu cihazlara olan ilgi artıyor. Özellikle kutusu hiç açılmamış modeller, ciddi bir değer kazanıyor.

Emekliler bayram edecek! Maaş zammı için 4 formül masada: Ocak ayında rekor zam geliyor Emekliler bayram edecek! Maaş zammı için 4 formül masada: Ocak... Haberi Görüntüle

KOLEKSİYONCULARIN TERCİHİ: KUTUSU AÇILMAMIŞ MODELLER

Koleksiyoncular, sadece eski telefonları değil, kullanılmamış ve kutusu açılmamış modelleri arıyor. Birinci nesil iPhone'lar, özellikle 2007 yılında piyasaya sürülen 4 GB ve 8 GB modeller, oldukça popüler. Özellikle kutusunda iTunes logosu bulunan 8 GB modeller en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.

Kutusu açılmış birinci nesil iPhone'lar birkaç bin dolar değerinde olabilir, ancak kullanım izleri taşıyan modeller koleksiyoncular için hiçbir anlam ifade etmiyor. Benzer şekilde, birinci nesil iPod'lar ve iPad'ler de kutusu açılmamış olmaları koşuluyla yüksek fiyatlara alıcı bulabiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading