Cepler para dolacak! Bakan Göktaş müjdeyi verdi: O ödemeler zamlı olarak hesaplara yatacak

Cepler para dolacak! Bakan Göktaş müjdeyi verdi: O ödemeler zamlı olarak hesaplara yatacak

Sosyal devlet kapsamında vatandaşlarının yanında olmaya devam eden Türkiye Cumhuriyeti, ihtiyaç sahiplerine  destek vermeye devam ediyor. Son olarak binlerce vatandaşa müjde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan geldi. Göktaş yaptığı açıklamada, o ödemelerin hepsinin hesaplara zamlı olarak yatırıldığını bildirdi.

Ekonomi

21.05.2024, 15:36

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Şubat ayına ilişkin yaşlı aylığı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını ifade etti. Göktaş, toplam da 6,3 milyar TL’lik bir ödeme yapıldığını belirterek, "Şubat ayına ilişkin 6,3 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık" ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu'ndan hızlı tren müjdesi: İstanbul - Bursa bakın kaç saate düşecek Bakan Uraloğlu'ndan hızlı tren müjdesi: İstanbul - Bursa bakın kaç... Haberi Görüntüle

PARALAR HESAPLARDA

Binlerce vatandaşın merakla beklediği yaşlı aylığı ve engelli aylıkların hesaplara yatırıldığını duyuran Göktaş, "Toplam da 3,5 milyar TL yaşlı aylığı ile 2,8 milyar TL tutarındaki engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığı" söyledi. 

Güneş enerjisi ile dev tasarruf! Sanayide temiz enerji kullanımı artıyor Güneş enerjisi ile dev tasarruf! Sanayide temiz enerji kullanımı artıyor Haberi Görüntüle

YÜZDE 50 ARTIŞ

Öte yandan açıklamalarına devam eden Göktaş, Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme ile birlikte engelli ve yaşlı aylıklarında yapılan ödemelerin artış gösterdiğini belirterek, "Sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinde yüzde 50’ye yakın artış oldu. Bu doğrultuda yaşlı aylığı 2 bin 348 TL’den 3 bin 504 TL’ye Yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşlarımızın aylıkları ve 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığı 1874 TL’den 2 bin 797 TL’ye çıktı" dedi.

Ayrıca Göktaş, "Yine yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşlarımızın aylıkları da 2 bin 811 TL’den 4 bin 196 TL’ye yükseldi” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading