Yandex Metrica

Çifte Zam kapıda! Kıdem ve ihbar ödemeleri ne zaman ve ne kadar artacak?

Çifte Zam kapıda! Kıdem ve ihbar ödemeleri ne zaman ve ne kadar artacak?

Milyonlarca çalışanın en önemli güvencesi olan tazminata Ocak zammı gelmesi bekleniyor. Buna göre yeni yılda maaşlara gelecek zam oranı kıdem ve ihbar tazminatına yansıyacak.  İşte detaylar...

Ekonomi

09.09.2024, 16:34

Çalışan vatandaşların güvence olarak gördüğü tazminatta hesaplar yeni yılla birlikte değişiyor. Asgari ücrete yapılacak Ocak zammı, kıdem ve ihbar tzminatı tutarlarına da yansıması bekleniyor.

Asgari ücret zammıyla en düşük tazminat tutarları yükselecek ve memur maaş katsayısındaki artış da kıdem tazminatında tavanı belirleyecek.

Altında ibre tersine döndü! Altında beklenmedik düşüş: İşte 12 Eylül 2024 Perşembe altın fiyatları... Altında ibre tersine döndü! Altında beklenmedik düşüş: İşte 12 Eylül... Haberi Görüntüle

KIDEM TAZMİNATI NASIL HESAPLANIYOR?

Kendi isteği dışında ayrılanlaar ile emeklilik, askerlik, kadınlar için evlilik ve haklı fesih gibi nedenler işten çıkanlar işyerinde en az 1 yıllık çalışmaları varsa kıdem tazminatı alabiliyor.

Tazminat çalışanın son giydirilmiş brüt ücreti üzerinden ödeniyor. Brüt ücrete, yıl içinde alınan düzenli ödemeler de ekleniyor. Çalışılan süre ile giydirilmiş brüt ücret çarpılıyor, kıdem tazminatı tutarı ortaya çıkıyor. 

Almanlar Türkiye ile dalaşmaya kararlı: Eurofighter, Akkuyu, Doğu Akdeniz, FETÖ, PKK... Almanlar Türkiye ile dalaşmaya kararlı: Eurofighter, Akkuyu, Doğu Akdeniz, FETÖ,... Haberi Görüntüle

KİMLERİN KIDEM TAZMİNATI ARTACAK?

İşten ayrılan asgari ücretlilere çalıştığı her yıl için 20 bin 2 lira(damga vergisi kesilmiş olarak 19 bin 850 lira) üzerinden tazminat ödenirken, bu tutar Ocak'ta artacak. Örneğin; brüt asgari ücret, OVP'deki yüzde 41.5 olan 2024 yılı enflasyon tahmini yansıtılırsa 28 bin 303 liraya çıkacak. Bu durumda asgari ücretli çalışanlara her yıl için 28 bin 303 lira ödenecek.

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading