Yandex Metrica

Sitede Ara

Çıkan bu sefer grafik değil! Bitcoin'de senenin en büyük kaçışı

Çıkan bu sefer grafik değil! Bitcoin'de senenin en büyük kaçışı

Kripto para piyasalarındaki dalgalanma, spot Bitcoin ETF’lerinden önemli çıkışlara yol açtı. ABD spot Bitcoin ETF'lerinden yaşanan uzun soluklu çıkışlar dikkat çekiyor.

Ekonomi

09.09.2024, 12:19

Küresel piyasalarda yaşanan ekonomik belirsizlikler, kripto para piyasalarını da etkisi altına aldı. Özellikle ABD’deki spot Bitcoin ETF’lerinden yıl başından bu yana en uzun süreli çıkışlar yaşanıyor. Bloomberg verilerine göre, 12 spot Bitcoin ETF’sinden yalnızca 8 gün içerisinde yaklaşık 1,2 milyar dolar tutarında net çıkış gerçekleşti. Bu çıkışın arkasında riskli varlıklar üzerindeki geri çekilmelerin etkisi büyük rol oynuyor.

OVP sonrası ilk ipucu: 2025 Asgari ücreti ne kadar olacak? Uzman isimden çarpıcı açıklama OVP sonrası ilk ipucu: 2025 Asgari ücreti ne kadar olacak?... Haberi Görüntüle

BELİRSİZLİKLER KRİPTO PİYASASINI ZORLUYOR

ABD’de karışık gelen istihdam verileri ve Çin'deki deflasyonist baskılar, küresel piyasalarda baskı yaratmaya devam ediyor. Bu ekonomik belirsizlikler, Bitcoin başta olmak üzere kripto para piyasalarını da olumsuz etkiliyor. Hisse senedi hareketlerine giderek daha bağlı hale gelen kripto para piyasaları, özellikle Bitcoin’de yaşanan dalgalanmalara zemin hazırlıyor.

Son günlerde yaşanan çıkışlar, kripto para yatırımcıları için dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Bitcoin ETF’lerinden yaşanan bu rekor kaçış, yatırımcıların riskli varlıklardan uzaklaşmaya başladığını ve güvenli liman arayışında olduklarını gösteriyor.

Kuyumcuya 16 yıllık çalışanından büyük darbe: 20 milyon liralık vurgun yaptı! Kuyumcuya 16 yıllık çalışanından büyük darbe: 20 milyon liralık vurgun... Haberi Görüntüle

BITCOIN 54 BİN DOLAR SEVİYELERİNDE

Bitcoin, Eylül ayı başında yaşadığı düşüşün ardından bugün sabah saatlerinde yüzde 1 artışla 54 bin 870 dolar seviyesinde işlem görüyor. Mart ayında, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) 11 Bitcoin spot ETF başvurusunu onaylamasının ardından Bitcoin 73 bin 798 dolar seviyesine kadar yükselerek rekor kırmıştı. Ancak piyasadaki belirsizlikler ve küresel ekonomik gelişmeler, Bitcoin’in bu seviyeyi korumasını zorlaştırdı.

Bitcoin tehlikede mi? Analistler düşeceği seviyeyi açıkladı Bitcoin tehlikede mi? Analistler düşeceği seviyeyi açıkladı Haberi Görüntüle

UZMANLARDAN DALGALI SEYİR BEKLENTİSİ

Orbit Markets’in kurucu ortağı Caroline Mauron, ABD’de açıklanacak olan enflasyon verisinin, Bitcoin fiyat hareketleri üzerinde önemli bir etkiye sahip olacağını belirtti. Mauron, bu veri açıklanana kadar Bitcoin’in 53 bin ile 57 bin dolar bandında dalgalanabileceğini öngörüyor. Özellikle ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararları, kripto para piyasaları üzerinde kritik bir rol oynamaya devam edecek. FED'in enflasyon verilerine göre faiz indirimlerini hızlandırıp hızlandırmayacağı, yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading