Yandex Metrica

Citi'den çarpıcı Türkiye yorumu: Politika faizi için tahminini açıkladı

Citi'den çarpıcı Türkiye yorumu: Politika faizi için tahminini açıkladı

Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İngiliz merkezli Citi, Türkiye ekonomisinin dördüncü çeyrekte daralmaya gideceğini vurgularken, "stagflasyon benzeri ortam" ifadelerini kullandı.

Ekonomi

03.09.2024, 16:37

Türkiye ekonomisine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulunan İngiliz merkezli Citi, finansal koşulların sıkılaşması ihracatın azalması ve özel tüketimin normalleşmesiyle üçüncü çeyrekte daralma kaçınılmaz. Yılın dördüncü çeyreğinde ise ekonomi zayıf seyredecek yorumunu yaptı. 

VİOP günü nasıl açtı? İşte 10 Eylül 2024 Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası açılış verileri... VİOP günü nasıl açtı? İşte 10 Eylül 2024 Vadeli İşlem... Haberi Görüntüle

ZOR TABLO

Enflasyon rakamları sonrasında Türk ekonomisine ilişkin rapor yayımlayan Citi ekonomistleri, "TCMB’nin karmaşık bir enflasyonla mücadele sürecinin yanı sıra zorlu bir makroekonomik tablo ve likidite ortamıyla da karşı karşıya olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Citi ekonomistlerinin raporunun devamında, "Sonuç olarak, politika yapıcılar için ortaya çıkan stagflasyon benzeri ortamı yönetmek muhtemelen daha zor hale gelecektir” yorumu yapıldı.

Apple geri sayımda! Yeni nesil iPhone sahneye çıkıyor Apple geri sayımda! Yeni nesil iPhone sahneye çıkıyor Haberi Görüntüle

CITI'NIN POLİTİKA FAİZİ TAHMİNİ

Ekonomide beklenenden daha derin yavaşlamayla erken gevşeme riskine dikkat çeken ekonomistler "Görüşümüze göre, ekonomik faaliyetlerde beklenenden daha derin bir yavaşlama, erken bir gevşeme riskini artırırken, vergi gelirlerini ve mali konsolidasyon çabalarını da zayıflatabilir. Belirtilen zorlu koşulları göz önünde bulundurarak, TCMB’nin kasım ayına kadar beklemede kalmasını ve yıl sonunda politika faizini yüzde 45 seviyesinde görmeyi bekliyoruz” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading