Yandex Metrica

Çocuğu okula gidenlere müjde! Bakanlık resmen duyurdu: Her ay düzenli olarak 6.555 TL destek verilecek!

Çocuğu okula gidenlere müjde! Bakanlık resmen duyurdu: Her ay düzenli olarak 6.555 TL destek verilecek!

Sosyal destek kapsamında vatandaşlarının yanında olmaya devam eden Türkiye Cumhuriyeti son olarak çocuğu okula giden ailelere müjde verdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuğu okula giden ailelere her ay tam 6.555 TL nakit destek verecek. 

Ekonomi

26.08.2024, 15:31

Okulların açılmasına kısa bir süre kala Aile Bakanlığı'ndan ailelere destek ödemesi müjdesi geldi. İhtiyaç sahibi ailelerin enflasyona yenik düşmemesi için kolları sıvayan bakanlık okula gidecek olan çocuklarına sosyal yardım desteğini duyurdu.

Depoları acilen fulleyin! Akaryakıta okkalı zam geliyor: İşte zammın tarihi ve uygulanacak tarife listesi... Depoları acilen fulleyin! Akaryakıta okkalı zam geliyor: İşte zammın tarihi... Haberi Görüntüle

ÖĞRENCİLERE DEV OKUL DESTEĞİ

SED yardımı adı altında gerçekleştirilen nakit desteği ile çocuklarının eğitim hayatında sekteye uğramamasını amaçlıyor. Bu imkanı değerlendirmek isteyen ailelerden istenen bazı koşullar buluyor. Öncelikle bu ailelerin okul çağında çocuklarının olması gerekiyor. Bununla da kalınmıyor ailenin ekonomik durumu direkt ihtiyaç sahipliği olarak değerlendirilmelidir.

İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitimini sağlamaları SED ödemeleri mümkün kılıyor. Her ay düzenli olarak verilen bu destek ödemeleri çocukların aile ortamında kalıp eğitimden mahrum kalmamaları sağlanıyor. Çocuklar aile ortamında kalmaya devam ederken bu şekilde alınacak destek ile daha sağlıklı bir şekilde yetişebiliyor. SED destekleri kapsamında ailelere ve çocukları psikolojik destek de veriliyor.

ABD baskı yaptı! Oluk oluk petrol akan saha yeniden açıldı: Türkiye detayı dikkat çekti ABD baskı yaptı! Oluk oluk petrol akan saha yeniden açıldı:... Haberi Görüntüle

OKUL DESTEĞİ NE KADAR?

Öğrencilere verilen okul desteği son gelen zam ile birlikte yükseldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemesi Temmuz zammı ile birlikte 6.555 TL'ye yükseldi. Verilen bu aylık destek yılın 12 ayında da ailelere ödeniyor.

5 yılda 200 milyar TL'lik yatırım! Türkiye'de Ar-Ge çalışmaları hız kazandı 5 yılda 200 milyar TL'lik yatırım! Türkiye'de Ar-Ge çalışmaları hız... Haberi Görüntüle

OKUL DESTEK ÖDEMESİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemesine yararlanmak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapılması gerekiyor. Burada yapılacak olan değerlendirmenin ardından aileler çeşitli birimlere yönlendirilebiliyor ve ödemelerini almaya başlayabiliyorlar.

Habere Tepki Ver

1

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading