Yandex Metrica

Sitede Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşı için devreye girdi ABD'den talimat verdi: Bitirin bu işi

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşı için devreye girdi ABD'den talimat verdi: Bitirin bu işi

NATO toplantısı için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ek zam için “bu işi bitirin” talimatı verdiği belirtilirken, çalışmanın önümüzdeki hafta kabine toplantısına gelmesi bekleniyor. Çalışmaya son hâli verildikten sonra bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Ekonomi

12.07.2024, 10:23

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yaklaşık 4 milyon emeklinin gözü zam düzenlemesine çevrildi.

6 aylık enflasyon sonrası emekli maaş zam oranı yüzde 24,73 oldu. Bilidniği üzere enflasyon zammı kök aylıklara uygulanıyor. Ancak kök aylığı 7 bin 710 lira ve altında olanların maaşı, zamma rağmen en düşük aylığın altına kaldı.

Bunun üzerine harekete geçen AK Parti kurmayları, sadece en düşük emekli maaşı olarak uygulanan rakamda bir hazırlık yaptı.

En düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılması düşünülüyor.

Eylül ayı kira artış tavanı ne kadar oldu? Eylül ayı kira artış tavanı ne kadar oldu? Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN ZAM KARARI

Bu bağlamda, halen 10 bin TL düzeyinde bulunan en düşük emekli maaşının, en az 12 bin TL’ye çıkartılması hedefleniyor. AK Parti kurmayları, hafta içerisinde en düşük emekli maaşının en az 12 bin TL olmasıyla ilgili hazırladığı raporu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da onay vermesi halinde söz konusu çalışma hızlı bir şekilde Meclis gündemine taşınacak ve Temmuz ayı içinde de Meclis’te kabul edilecek. Ayrıca parti kurmayları ilgili bakanlıklardan en düşük emekli maaşı ilgili mali rapor da istedi.

Sürdürülebilir büyüme için yeşil dönüşüme dev destek Sürdürülebilir büyüme için yeşil dönüşüme dev destek Haberi Görüntüle

3 SEÇENEKLİ ZAM FORMÜLÜ 

Emekliye zam zirvesinde 3 formülün masada olduğu konuşuluyor. Buna göre; en düşük emekli maaşının 12.500 TL'ye yükseltilmesi birinci seçenek olarak öne çıkıyor. İkinci alternatif 13 bin TL, üçüncü alternatif ise 13.500 TL olarak belirlenmiş durumda. Bu düzenlemeyle birlikte en düşük emekli maaşı alan 4 milyona yakın vatandaş 12.500 TL seviyesine getirilecek.

İGA duyurdu! İstanbul Havalimanı bir ayda 7,7 milyon yolcu ağırladı İGA duyurdu! İstanbul Havalimanı bir ayda 7,7 milyon yolcu ağırladı Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'DAN TALİMAT: BU İŞİ BİTİRİN

Türkiye gazetesinde yer alan iddiaya göre; NATO toplantısı için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurmaylarına, ''Emeklilere yapılacak zam mevzusunu çalışın. Ben NATO Zirvesi’nden Türkiye’ye dönene kadar bu işi bitirin” dediği öğrenildi. 

Faiz sinyali altını yerinden oynattı! Altın fiyatlarında yeni rekor: İşte 26 Ağustos Cumhuriyet altını, çeyrek ve gram altın fiyatları... Faiz sinyali altını yerinden oynattı! Altın fiyatlarında yeni rekor: İşte... Haberi Görüntüle

ÖMER ÇELİK NE DEMİŞTİ?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, dün parti genel merkezindeki AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından basın açıklaması yaptı.

Ömer Çelik, en düşük emekli aylığına yönelik soru üzerine şu yanıtı verdi;

"Şimdi emekli konusuyla ilgili bir konu üzerinde çalışılıyor. Bugün ve yarın da bu çalışma devam edecek. Herhangi bir karar verilmiş değil. Fakat bir karar verilmediği için şu zamana yetişir, yetişmez diyemeyiz. Orta Vadeli Programın korunması esas olmak üzere, bu disiplinin korunması esas olmak üzere toplumun her kesiminin yanında olacağız."

 

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading