Yandex Metrica

Sitede Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Orta Vadeli Program paylaşımı: 'Güvenimiz ve desteğimiz tamdır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Orta Vadeli Program paylaşımı: 'Güvenimiz ve desteğimiz tamdır'

2025-2027 dönemine ilişkin enflasyon, istihdam, büyüme gibi temel makro ekonomik hedeflerin yer aldığı Orta Vadeli Program ilgili bakanların katıldığı basın toplantısıyla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından kamuoyuna açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla OVP'ye güveninin tam olduğunu belirterek hükümetin hedeflere ulaşmak için durmaksızın çalışmaya devam edeceğini bildirdi.

Ekonomi

06.09.2024, 08:08

Türkiye'nin 2 yıllık hedefleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Basın toplantısına Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın katıldı. Orta Vadeli Program'ın sunumunu ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptı. OVP'de 2024 yılı büyüme beklentisinin yüzde 3,5, enflasyon beklentisinin yüzde 41,5, cari açığın ise yüzde 1,7 olarak beklendiği açıklandı. Program açıklanır açıklanmaz özellikle ekonomi sektörü temsilcilerinden OVP hakkında görüşler beyan edildi, destek açıklamaları yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sosyal medya hesabından  OVP'ye destek açıklaması yaptı. OVP'nin hayırlara vesile olmasını temenni eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele edildiğini hatırlatarak bir yandan da yatırımın, üretimin, istihdamın, ihracatın ve büyümenin öncelendiğinibelirtti. Erdoğan, "Tarımı, sanayiyi, yüksek teknolojiyi, turizmi ve birçok farklı sektörü güçlendirecek olan OVP’ye güvenimiz ve desteğimiz tamdır." ifadesini kullandı.

Citi'den çarpıcı Türkiye yorumu: Politika faizi için tahminini açıkladı Citi'den çarpıcı Türkiye yorumu: Politika faizi için tahminini açıkladı Haberi Görüntüle

"OVP'YE GÜVENİMİZ TAMDIR"

Erdoğan'ın paylaşımı şu şekilde:

"Bugün açıkladığımız ve Türkiye ekonomisi için büyük önem arz eden 2025-2027 Orta Vadeli Program’ın (OVP) ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. 

Bir yandan enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ederken, diğer yandan yatırımı, üretimi, istihdamı, ihracatı ve büyümeyi önceleyen; tarımı, sanayiyi, yüksek teknolojiyi, turizmi ve birçok farklı sektörü güçlendirecek olan OVP’ye güvenimiz ve desteğimiz tamdır. 

Hükümet olarak OVP kapsamında belirlediğimiz hedeflere ulaşmak, vatandaşımızın refahını artırırken sağlam temellere dayalı ekonomimizin gelecek nesillerimiz için de sürdürülebilirliğini temin etmek amacıyla durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading