Cumhurbaşkanı yardımcısı o iddialara son noktayı koydu! Savunma Sanayi vergisi bütçeye mi gidecek?

Cumhurbaşkanı yardımcısı o iddialara son noktayı koydu! Savunma Sanayi vergisi bütçeye mi gidecek?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Savunma Sanayii Destekleme Fonu için alınacak vergiyle çıkan iddialara son noktayı koydu. Yılmaz yaptığı açıklamada, vergiden bütçeye para aktarılacak iddialarının asılsız olduğunu ifade etti. 

Ekonomi

13.10.2024, 00:58

Türkiye Innovation Week İnovalig Şampiyonları kazananları için İstanbul'da bulunan Haliç Kongre Merkezi'nde ödül töreni düzenlendi.Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gündeme oturan Savunma Sanayii Destekleme Fonu için alınacak vergi hakkında açıklamalarda bulundu.

Savunma Sanayii Destekleme Fonu için alınacak vergiyle ilgili paketin Meclis'e geldiğini söyleyen Yılmaz, "Özellikle Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na destek amaçlı." dedi.

Dünya devrimin eşiğinde! 2030'da çok şey değişecek Dünya devrimin eşiğinde! 2030'da çok şey değişecek Haberi Görüntüle

"ÜLKEMİZİ DAHA GÜVENLİ ÜLKE KONUMUNA TAŞIMAK DURUMUNDAYIZ"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "İç cephemizi güçlendirmemiz lazım. Ekonomimizle, teknolojimizle her alandaki başarılarımızla ülkemizi geleceğe hem daha müreffeh hem daha güvenli bir ülke olarak taşımak durumundayız. İşte bu açıdan bu çalışmaların çok çok önemli olduğunu ifade etmek isterim. Bu kapsamda meclisimize de bir paket teklif edilmiş durumda." dedi. 

Türkiye'nin En Zengin 28 İnsanı! Servetinin yarısını kaybetti! Türkiye'nin En Zengin 28 İnsanı! Servetinin yarısını kaybetti! Haberi Görüntüle

SAVUNMA SANAYİİ VERGİSİ BÜTÇEYE Mİ GİDECEK?

Savunma Sanayii vergisinin bütçeye çekileceğini iddialarına da cevap veren Yılmaz, "Savunma Sanayii Fonu'na destek amaçlı bir paket. Burada tek bir kuruş bile bütçeye gitmeyecek. Bu son paketle ortaya konan tüm unsurlar savunma sanayiini güçlendirmeye dönük olarak bu alandaki çalışmalarımıza tahsis edilecek." şeklinde konuştu.

Emekli maaşlarına 14 bin TL'lik formül: Milyonlar kara kara bunu düşünüyordu: Yüzde 30'luk hak kaybı için çalışmalar başladı Emekli maaşlarına 14 bin TL'lik formül: Milyonlar kara kara bunu... Haberi Görüntüle

"GÜVENLİK HER ŞEYİN TEMELİ"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz sözlerini şu ifadelerle noktaladı;

Çelik Kubbe projemizden diğer kritik teknolojilere kadar bu alandaki varlığımızı daha da güçlendireceğiz. Bölgemizde yaşananlar son yirmi yılda bu alanda yaptıklarımızın ne kadar kıymetli olduğunu, ne kadar doğru kararlar verildiğini göstermektedir. Savunma sanayii bir taraftan güvenlik için çok önemli. Güvenliğin olmadığı yerde ne demokrasi olur ne temel hak ve hürriyetler olur ne de kalkınma olur. Güvenlik her şeyin temeli. Mutlaka güvenli bir ortam sağlamalıyız.

 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading