Yandex Metrica

Sitede Ara

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon mesajı: Hedef tek hane!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon mesajı: Hedef tek hane!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı  Cevdet Yılmaz, AA Editör Masası'na konuk oldu. Yılmaz gündem ve ekonomiyle iigili değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, "OVP'de en temel amacın enflasyonu yeniden tek haneye düşürmek, fiyat istikrarını sağlamak." dedi. Türkiye'nin yakından takip ettiği Narin Güran cinayetiyle ilgil de konuşan Cevdet Yılmaz, "Faillerin hak ettikleri en ağır cezayı görmeleri için ne gerekiyorsa yapacağız. Cumhurbaşkanı'mız konunun bizzat takipçisi." açıklamasında bulundu.   

Ekonomi

12.09.2024, 11:55

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Narin soruşturmasında, faillerin hak ettikleri en ağır cezayı görmeleri için ne gerekiyorsa yapacağız. Cumhurbaşkanı'mız konunun bizzat takipçisi." dedi.

Araç sahipleri tabelalar sil baştan değişti! İndirim pompaya yansıdı: 4 Eylül İstanbul, Ankara, İzmir akaryakıt fiyatları... Araç sahipleri tabelalar sil baştan değişti! İndirim pompaya yansıdı: 4... Haberi Görüntüle

"ENFLASYONU DÜŞÜRÜRKEN BÜYÜMEDEN FEDAKARLIK ETMEK GEREKİR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni OVP'deki büyüme ve enflasyon hedeflerinde çelişmeler olduğuna dair iddialarla ilgili açıklamada bulundu. 

Yılmaz, "Enflasyonu düşürdüğünüzde bir miktar talebi baskılamak zorunda kalıyorsunuz. Büyümeye de yansıyor bu durum. Enflasyonu düşürürken büyümeden bir miktar fedakarlık etmek gerekir gibi bir yaklaşım söz konusu. Kısa vadede bu belli oranda bir geçerlilik ifade edebilir ama esas itibariyle büyüme ve enflasyon arasında bir çelişki yok. Enflasyonu düşürdüğünüz ortamda öngörülebilirliği artırıyorsunuz. Daha istikrarlı bir ortam oluşturuyorsunuz. Yatırım ortamını da daha iyi bir hale getiriyorsunuz. Yani enflasyonun düşmesi sürdürülebilir büyüme için sağlam bir zemin oluşturuyor. Kısa vadede zorluklar olsa da orta ve uzun vadede bu iki olgu arasında bir çelişki görmüyorum." dedi.

Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması! Tarih verdi: 'En zorlu süreci geride bıraktık' Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması! Tarih verdi: 'En zorlu süreci geride... Haberi Görüntüle

"CUMHURBAŞKANIMIZ NARİN CİNAYETİNDE KONUNUN BİZZAT TAKİPÇİSİ"

Cevdet Yılmaz'ın gündemle ilgili açıklamaları şu şekilde; 

Böyle hadiselerin bir daha yaşanmaması adına bu adli süreçte sorgulamalar sonucunda adaletin tecelli etmesi bu noktada hepimizin dikkatle takip etmesi gereken süreç. Milletimizin başı sağolsun. Fedakarca çalışan herkese de teşekkür ediyorum. Çok yönlü olarak bakılması gerekiyor bu hadiselerde. Siyasete düşen çok şey var. Faillerin hak ettikleri en ağır cezayı görmeleri için ne gerekiyorsa yapacağız. Cumhurbaşkanı'mız konunun bizzat takipçisi.

Son dakika... Fitch Ratings'ten Türkiye'yi sevindirecek kredi notu açıklaması Son dakika... Fitch Ratings'ten Türkiye'yi sevindirecek kredi notu açıklaması Haberi Görüntüle

"EN TEMEL AMACIMIZ ENFLASYONU TEK HANEYE DÜŞÜRMEK"

Biz yaptığımız bütün politikalarda anlık karala hareket etmiyoruz. Ekonominin düşmanı belirsizliktir. Siyasi belirsizlikleri ortadan kaldırdığımız gibi politika belirsizlikleri de ortadan kaldırmamız çok önemli.4 amaç var. Birincisi enflasyonu düşürmek, ikincisi büyüme, üçüncüsü depremin yaralarını sarmak ve dördüncüsü ise kalıcı refahı sağlamak. OVP'de en temel amacımız enflasyonu yeniden tek haneye düşürmek, fiyat istikrarını sağlamak.

Araç sahiplerinie müjde! Bakanlık duyurdu: Muayene esnasında o işlemler tarihe karışıyor! Araç sahiplerinie müjde! Bakanlık duyurdu: Muayene esnasında o işlemler tarihe... Haberi Görüntüle

"BÜYÜMENİN NİMETLERİNDEN BÜTÜN KESİM FAYDALANMALI"

Büyümenin nimetlerini bütün kesimlere yaymak istiyoruz. Özellikle deprem yükü hafifledikçe bu önceliklerimize daha fazla yoğunlaşacağız. Geliri yüksek kesimlere prensip olarak sübvansiyon vermememiz lazım. Bunun yerine dar ve orta gelirli kesimleri hedeflememiz gerekli. Tarımı stratejik sektör olarak değerlendiriyoruz. Planlı üretim kavramıyla hareket ediyoruz. Tarım desteklerine güçlü şekilde devam edeceğiz.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading