Yandex Metrica

Sitede Ara

Dağın altında petrol hazinesi! Adeta fışkırıyor: Türkiye'yi uçuracak rezerv

Dağın altında petrol hazinesi! Adeta fışkırıyor: Türkiye'yi uçuracak rezerv

Enerjide tam bağımsızlık parolası ile çalışmalaya devam eden Türkiye, peş peşe müjde vermeye devam ediyor. Son olarak petrol ve doğalgaz çalışmaları tam gaz devam ederekn Türkiye'nin petrol üssü Gabar Dağı'ndan bir müjde daha geldi. 

Ekonomi

09.09.2024, 12:28

Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Yeni Türkiye" ve "Türkiye Yüzyılı" hedeflerine gençlerin gayretleriyle hep birlikte yükseleceklerini söyledi.

Yeni EYT yolda! 3600-4500-7200 primi olan erken emekli olacak Yeni EYT yolda! 3600-4500-7200 primi olan erken emekli olacak Haberi Görüntüle

GABAR'DA YÜKSEK KALİYE PETROL

Sözlerine devam eden Bayraktar, yenilenebilir enerjiyi devreye alırken aynı zamanda petrol ve doğalgaz gibi diğer yerli kaynakları da ekonomiye katmak gerektiğini belirterek, "Çevreye uyumlu bir şekilde, Türkiye'nin en kaliteli petrolünü Gabar'da yüksek oranda üretmeye başladık." ifadelerini kullandı.

Günde yaklaşık 47 bin varil petrol üretiyoruz diyen Bayraktar, "Bunun yanı sıra Karadeniz'de, Sakarya Doğal Gaz Sahası'nda yaklaşık 2,6 milyon eve yetecek kadar doğalgaz üretmeye başladık." şeklinde konuştu.

Zonguldak'ta karadan 170 kilometre açık denizde doğalgaz çalışmaları yürüttüklerini belirten Bakan Bayraktar, "Deniz derinliğinin 2 bin 100 metre, yani 2 kilometreden fazla olduğu bir noktada deniz tabanına ulaşıyoruz. Oradan yine 2000-2500 metrede sondaj yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Fahiş fiyata geçit yok! Bakanlık açıkladı: Vatandaşın cebine göz dikenlere rekor ceza Fahiş fiyata geçit yok! Bakanlık açıkladı: Vatandaşın cebine göz dikenlere... Haberi Görüntüle

DIŞA BAĞIMLILIK AZALACAK

Doğalgazı kendi kaynaklarımızla, mühendislerimizle, buralardan yetişmiş sizlerle aramaya karar verdiğimizde bize dediler ki 'yapamazsınız, bunu arayamazsınız, bu çok zor bir iş'. Oradaki gazı bulup karaya getirip evlerimize, sizlere ulaştırıyoruz diyen Bakan şöyle devam etti;

"Kendisi üreten, teknisyen ve mühendisleri olan bir ülke olarak Türkiye, enerjide dışa bağımlılığını azaltacak ve inşallah bu 30 yıl içindeki karbon nötr hedefinin yanına enerjide tam bağımsız bir Türkiye'yi hep birlikte koyacağız."

Ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kararlılıkla, ısrarla, istikrarlı, planlı ve programlı bir şekilde çalışılınca ulaşılamayan bir hedef olmadığını vurguladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading