Yandex Metrica

Sitede Ara

Dananın kuyruğu koptu! İslam Memiş o gün geldi diyerek duyurdu: Altın fiyatları ne kadar olacak?

Dananın kuyruğu koptu! İslam Memiş o gün geldi diyerek duyurdu: Altın fiyatları ne kadar olacak?

Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verisi açıklandı. Kritik veri sonrası değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş, "Beklenen gün geldi çattı. 'Dananın kuyruğu kopacak' dedik ya. Evet, dananın kuyruğu koptu. ABD enflasyon verisi açıklandı. Piyasalarda ciddi bir coşku oldu" ifadelerini kullandı.

Ekonomi

13.07.2024, 00:07

Amerika'da enflasyon rakamları açıklandı. Kritik veride ülkede 2020 yılının Mayıs ayından bu zamana ilk kez negatif aylık enflasyon görüldü. Öte yandan haziran ayında tüketici fiyatlarının mayısa göre yüzde 0,1 azaldığı aktarıldı.

Yıllık bazda analiz edildiğinde enflasyon yüzde 3'e gerilediği bildirildi. ABD'deki kritik verileri değerlendiren Altın Kahini İslam Memiş ise çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bugün ABD'de enflasyon verisi açıklandı diyen İslam Memiş, "Küresel piyasalar için haftanın en önemli verisiydi. Hafta boyu 'Perşembe günü dananın kuyruğu kopacak' diye bir sloganımız vardı. Nihayetinde bugün saat 15.00'te ABD'de enflasyon verisi, TÜFE verisi açıklandı. Yüzde 3.1 olarak beklenen veri yüzde 3 olarak beklentinin altında kaldı Ve dolar karşısındaki bütün varlıklarda da sert düşüşler gördük” ifadelerini kullandı.

Devletten çocuklu ailelere destek: Her ay hesaplara 12 bin lira yatacak Devletten çocuklu ailelere destek: Her ay hesaplara 12 bin lira... Haberi Görüntüle

ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

Sözlerine devam eden uzman isim, "Şu anda ons altın 2.417 dolar seviyesinde. Veri açıklanmadan önce 2.380 dolar seviyesindeydi. Burada yaklaşık 40 dolarlık bir yükseliş gördük. Artık 2.400 dolar seviyesinin üzerine yerleşmek isteyen bir ons altın var. Bundan sonraki bant aralığımız 2.400 - 2.450 dolar seviyesi olacak. Ancak yarın da ÜFE verisi var ABD'de. Dolayısıyla yarın da önemli." şeklinde konuştu.

Beklentimiz pozitif. yine 2.600 dolar devamında 3.000 seviyesini beklemeyi sürdürüyoruz diyerek sözlerine devam eden Memiş, "Ancak yarın ÜFE verisini gördükten sonra daha sağlıklı bir yorum yapabileceğiz. Bugün ve yarınki dalgalanmalara oldukça dikkat etmeniz lazım. Bant aralığımız değişti." dedi.

İslam Memiş ayrıca, "Önceden 2.350 - 2.400 dolardı bant aralığı. Şimdi 2.400-2.450 dolar aralığı oldu. Yarın haftalık kapanışta ve ÜFE verisinden sonra ons altın 2.400 dolar seviyesinin üzerinde haftalık kapanış yaparsa; artık resmi olarak diyeceğiz ki 'Bizim takip edeceğimiz bant aralığı 2.400 dolar aralığı', peki altın fiyatları neden bu kadar yükseldi?

Çünkü FED'in eylül ayı itibarıyla faiz indirimlerine başlayacağını, piyasalar fiyatlamaya başladılar. Enflasyon rakamları geriledikçe FED'in faiz indirimi ihtimalleri yükselmiş oldu.

4 milyar dolarlık kaynak! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek duyurdu: Depremin yaraları sarılıyor 4 milyar dolarlık kaynak! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek... Haberi Görüntüle

"ACELE ETMETİN"

O yüzden 'faiz indirimi = altın ve gümüş fiyatlarının yükselişi' anlamına geliyor. O yüzden bu coşkuyu piyasalar bugünkü enflasyon verisinden sonra yavaş yavaş satın almaya başladılar. Altının gram fiyatı resmi kur tarafında 2.535 seviyesinde ama Kapalı Çarşı piyasasında 2.550 - 2.565 TL seviyesinde. Gram altın bugün serbest piyasalarda, Kapalı Çarşı piyasasında 2.567 TL seviyesine kadar yükseldi..." dedi.

Haziran ayında 2420 TL seviyesinde olan gram altın, şu anda 2.567 TL seviyesinde. Gram altın tarafında yine yıl sonuyla alakalı beklentimiz pozitif yönde devam ediyor diyerek sözlerine devam eden Memiş, "Yine 3.000 - 3.500 TL aralığını yıl sonuna kadar beklemeyi sürdüreceğiz..." şeklinde konuştu.

Açıklamalarına devam eden Memiş, "Temmuz ayında her gün altın fiyatlarında yeni rekorlar görmeye başlanacağını belirterek, "Tekrar ağustos ayında 2.700'lü 2.800'lü, 2.900'lü rakamlar derken 3.000'i kırdıktan sonra 'Hamdolsun bu yıl öngörümüz gerçekleşti' diyebileceğiz" ifadelerini kullandı.

Son olarak İslam Memiş altın yatırımcılarının satış konusunda aceleci olmaması gerektiğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading