Yandex Metrica

Dar gelirli vatandaşa kötü haber: Yumurta fiyatlarına zam geldi

Dar gelirli vatandaşa kötü haber: Yumurta fiyatlarına zam geldi

Üretici az yumurtlayan tavuklarını kesime gönderince yumurta fiyatına 35 kuruş zam geldi. Geçtiğimiz hafta Afyon Başmakçı da tanesi 2,75 TL olan duble yumurta 3,10 TL’ye çıktı. Kılavuz yumurtanın tanesi de 1,55 TL’den 1,90 TL’ye yükseldi. Kayseri de tanesi 2,66 TL olan duble yumurta 3,01 TL’ye, 1,70 TL olan kılavuz yumurta ise 2,05 TL’ye yükseldi.

Ekonomi

27.08.2024, 10:12

Vatandaşın en önemli tüketim maddelerinin başında gelen ve dar gelirlilerin almakta zorlandığı yumurta fiyatlarına zam geldi.

Türkiye’nin önemli yumurta üretim merkezlerinden Afyon ve Kayseri’de toptancı piyasalarda yumurta fiyatları 35 kuruş arttı.

Geçtiğimiz hafta Afyon Başmakçı da tanesi 2,75 TL olan duble yumurta 3,10 TL’ye çıktı. Kılavuz yumurtanın tanesi de 1,55 TL’den 1,90 TL’ye yükseldi.

Kayseri de tanesi 2,66 TL olan duble yumurta 3,01 TL’ye, 1,70 TL olan kılavuz yumurta ise 2,05 TL’ye yükseldi.

İhtiyaç kredisi faizleri değişti! İşte yeni taksit tablosu İhtiyaç kredisi faizleri değişti! İşte yeni taksit tablosu Haberi Görüntüle

FİYAT ARTIŞININ SEBEBİ NE?

Kaytaş AŞ. Genel Müdürü Ahmet Behiç Salt, yumurtadaki fiyat artışının arz talep dengesizliğinden kaynaklandığını açıkladı. Yumurta fiyatlarının son 2 aydır düşme eğiliminde olduğunu ve üreticinin maliyetinin altında fiyatla satış yaptığına dikkat çeken Salt, şunları kaydetti;

“Kar etmeyen üretici elindeki yumurtlama ömrünü tamamlamış tavukları (çıkma) kesime gönderdi. Bu da piyasada arz eksikliği yarattı. Bu 6 ayda anca kendine gelir. Şu anki arz talebi karşılayamıyor. Bu da fiyatlara yansıdı” 

Tarımda yeni destekleme modeli! Bakan Yumaklı'dan mazot ve gübre müjdesi Tarımda yeni destekleme modeli! Bakan Yumaklı'dan mazot ve gübre müjdesi Haberi Görüntüle

1 YUMURTA 1 DAL SİGARA ETMİYOR

Şu an 1 adet yumurtanın 1 dal sigara fiyatının altında olduğunu belirten Behiç Salt; yumurta üreticisinin girdi maliyetleri göz önüne alınarak desteklenmesi gerektiğini kaydederken ''İhracat fiyatları da iç piyasanın altında seyrediyor. Dış piyasanın da kılavuz, yarka, piliç sınıfı küçük boy yumurta istiyor.'' dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading