Yandex Metrica

Sitede Ara

Demir yolu taşımacılığının kalbi! Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye lojistikte bölgesel lider olacak ve istihdam artacak

Demir yolu taşımacılığının kalbi! Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye lojistikte bölgesel lider olacak ve istihdam artacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yolu taşımacılığında bölgesel lider konuma geleceğini ve yapılan yatırımlarla istihdamın artacağını açıkladı.

Ekonomi

23.09.2024, 16:07

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Demir Yolları Haftası kapsamında yaptığı açıklamalarda, Türkiye’nin demir yolu taşımacılığında bölgesel lider olma yolunda ilerlediğini vurguladı. Avrupa ile Asya arasındaki 75 milyar dolarlık taşımacılık hacminden Türkiye’nin çok daha büyük bir pay alacağına işaret eden Uraloğlu, yapılan yatırımların ülkeyi demir yolu taşımacılığının merkezi haline getireceğini söyledi.

Rekabet Kurulu, BP'nin satışına el attı: Petrol Ofisi'ne koşullu izin kararı Rekabet Kurulu, BP'nin satışına el attı: Petrol Ofisi'ne koşullu izin... Haberi Görüntüle

GELİŞTİRME VE HİZMET İYİLEŞTİRME POLİTİKALARI

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin lojistik ve taşımacılık sektöründeki hedefleri doğrultusunda iki ana politika belirlediklerini açıkladı. "Demir Yolu Ağı Geliştirme Politikası" ve "Demir Yolları Yolcu ve Yük Taşımacılığı Hizmetleri Geliştirme Politikası". Bu politikalar kapsamında, demir yollarındaki mevcut sorunların giderileceğini ve büyük yatırımların hayata geçirileceğini belirtti. Özellikle hızlı tren projelerinin yaygınlaştırılacağını ifade eden Uraloğlu, 2053 yılına kadar Türkiye’nin 8.554 kilometrelik yeni demir yolu hattı inşa edeceğini duyurdu. Bu hatların 6.425 kilometresi hızlı tren, 1.474 kilometresi konvansiyonel hat, 393 kilometresi yüksek hızlı tren ve 262 kilometresi çok yüksek hızlı tren hattı olacak.

TMSF'den flaş satış ihalesi: O şirketin tüm hisseleri satılacak TMSF'den flaş satış ihalesi: O şirketin tüm hisseleri satılacak Haberi Görüntüle

LOJİSTİK MERKEZLER VE ENTEGRASYON ÇALIŞMALARI

Türkiye’nin demir yollarını geliştirmek adına kapsamlı projeler yürüttüklerini belirten Uraloğlu, demir yolu hatlarının lojistik merkezler, limanlar ve endüstriyel tesislerle entegre edilerek ulusal ve uluslararası koridorlara bağlanacağını vurguladı. Bu yatırımların, hem iç hem de dış ticarette Türkiye’nin konumunu güçlendireceğini söyledi. Ayrıca, kent içi ulaşım altyapısının demir yolları ile daha da entegre edileceğini ve demir yolunun güvenli, konforlu ve çevreci bir taşımacılık alternatifi olarak yaygınlaştırılacağını belirtti.

Evde bakım maaşı alanlar dikkat! Maaş ödemeleri hesaplara yatıyor: 8 Eylül evde bakım maaşı yatan iller listesi Evde bakım maaşı alanlar dikkat! Maaş ödemeleri hesaplara yatıyor: 8... Haberi Görüntüle

DEMİR YOLU YÜK TAŞIMACILIĞINA ÖZEL VURGU

Bakan Uraloğlu, demir yolu yük taşımacılığında önemli gelişmeler kaydedildiğini ifade ederek, ticari hızın 2028 yılına kadar yüzde 38’e çıkarılmasının hedeflendiğini açıkladı. Özellikle organize sanayi bölgeleri, limanlar ve maden ocaklarının demir yolu bağlantılarının güçlendirilmesiyle, Türkiye’nin uluslararası yük taşımacılığındaki rekabet gücünün artırılacağını dile getirdi. Uraloğlu, 2026 yılına kadar iltisak hatlarının tamamlanacağını ve toplam 654 kilometrelik bir demir yolu ağına ulaşılacağını sözlerine ekledi.

Bugün son gün! 1,5 milyon mükellef yararlanacak Bugün son gün! 1,5 milyon mükellef yararlanacak Haberi Görüntüle

STRATEJİK ÖNCELİK: DEMİR YOLLARI

Uraloğlu, 2003 yılından bu yana demir yollarının Türkiye’nin stratejik öncelikleri arasında yer aldığını ve büyük yatırımlar yapıldığını belirtti. Kuzey-Güney aksında da taşımacılık ağını genişletecek projelerin sürdüğünü söyleyen Uraloğlu, sanayicilerin, ihracatçıların ve üreticilerin demir yolları aracılığıyla rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Demir yollarının çevre dostu ve güvenli bir ulaşım modu olduğuna dikkat çeken Uraloğlu, gürültüsüz ve enerji tasarruflu sistemlerle demir yollarını yaygınlaştırmayı planladıklarını ifade etti. Ayrıca, elektrifikasyon ve sinyalizasyon projelerinin demir yolu altyapısında önemli rol oynayacağını belirtti.

Hesaplar sil baştan değişti! Memur zammı sosyal yardımları değiştirecek! 65 yaş aylığı, engelli aylıkları, evde bakım maaşı… Hesaplar sil baştan değişti! Memur zammı sosyal yardımları değiştirecek! 65... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE, DÜNYANIN 10. HIZLI TREN İŞLETMECİSİ

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin demir yolu alanında dünya çapında önemli bir konuma geldiğini belirterek, ülkenin dünyanın 10. hızlı tren işletmecisi olduğunu söyledi. Türkiye’nin toplamda 2.251 kilometrelik hızlı tren hattına sahip olduğunu ve bu hatların genişletilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

İngiliz bankasından çarpıcı Dolar tahmini: Önümüzdeki dönemde... İngiliz bankasından çarpıcı Dolar tahmini: Önümüzdeki dönemde... Haberi Görüntüle

BÜYÜK İSTANBUL TÜNELİ VE SÜPER HIZLI TERN PROJELERİ

Uraloğlu, Türkiye'nin mega projeleri arasında yer alan Büyük İstanbul Tüneli ve Süper Hızlı Tren projeleri hakkında da bilgiler verdi. Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin 2025 yılına kadar yüzde 25'inin, 2028'de ise tamamının bitirilmesi planlanıyor. Bu proje, İstanbul'da 11 farklı raylı sistem hattını birbirine bağlayarak şehir içi ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak. Ayrıca, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi'nin 2034’te tamamlanacağını, İzmir-Ankara hattının ise 2027 başlarında bitirileceğini kaydetti.

İhtiyaç kredisinde faizlerinde dikkat çeken düşüş! Nakit paraya ihtiyacı olanlara müjde: İşte en uygun ihtiyaç kredisi veren bankalar... İhtiyaç kredisinde faizlerinde dikkat çeken düşüş! Nakit paraya ihtiyacı olanlara... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE, LOJİSTİKTE BÖLGESEL LİDER OLACAK

Türkiye’nin bulunduğu stratejik konum sayesinde lojistikte bölgesel liderliğe ulaşacağını belirten Uraloğlu, Avrupa ile Asya arasındaki dev taşımacılık hacminden daha büyük pay almayı hedeflediklerini söyledi. Yapılan yatırımlar ve demir yolu projeleri tamamlandığında, Türkiye'nin demir yolu taşımacılığında bölgesel ve uluslararası alanda lider bir ülke olacağını vurguladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading