Demografik Nüfus Yüksek Kurulu oluşturuluyor: Eylem planı hazırlanacak

Demografik Nüfus Yüksek Kurulu oluşturuluyor: Eylem planı hazırlanacak

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Kabinede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'mız bir sunum yaptı, onun üzerine Cumhurbaşkanı'mızın bir talimatı oldu. Demografik Nüfus Yüksek Kurulu oluşturacağız. Bütün boyutlarıyla bu işe bakacağız ve bütüncül bir eylem planı hazırlayacağız. Şu anda Kurulun oluşumuyla ilgili mevzuat hazırlığı devam ediyor" dedi.

Ekonomi

23.10.2024, 14:41

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bütçe sunumunun ardından habercilerle bir araya geldi.

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cevdet Yılmaz, Demografik Nüfus Yüksek Kurulu oluşturulması için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Bankalar kesenin ağzını açtı! Promosyon ödemeleri 24 bin TL'ye kadar çıktı: İşte en yüksek promosyon veren bankalar Bankalar kesenin ağzını açtı! Promosyon ödemeleri 24 bin TL'ye kadar... Haberi Görüntüle

DEMOGRATİK NÜFUS YOĞUNLUĞU OLUŞTURULUYOR

Türkiye'de son dönemde demografik dönüşüm yaşandığına dikkat çeken Cevdet Yılmaz, Demografik Nüfus Yüksek Kurulu oluşturulacağını şu sözlerle duyurdu: "Şu anda doğurganlık hızımız yüzde 1,5'e düştü. İnsanların eğitim düzeyi, gelir düzeyi yükseldikçe çocuk sayısı düşüyor. Kadınların iş gücüne girişi de etkiliyor. Bu konuda Demografik Nüfus Yüksek Kurulu oluşturacağız. Bütün boyutlarıyla bu işe bakacağız. Bir eylem planı hazırlayacağız."

2025 dopingi: Ticaret için bütçeden 43 milyar lira ayrılacak 2025 dopingi: Ticaret için bütçeden 43 milyar lira ayrılacak Haberi Görüntüle

DOĞURGANLIK HIZI 1,5'E DÜŞTÜ

Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin demografik dönüşüm yaşadığına, doğurganlık hızının 1,5'e düştüğüne işaret ederek, bunun çeşitli nedenlerinin olduğunu aktardı.

Kişilerin eğitim ve gelir düzeyi yükseldikçe sahip olduğu çocuk sayısının düştüğünü belirten Yılmaz, ayrıca bakım gereksiniminin kadınların işgücüne girişini de etkilediğini söyledi.

Borsa güne nasıl başladı? İşte 16.10.2024 çarşamba günü BIST 100 açılış verileri... Borsa güne nasıl başladı? İşte 16.10.2024 çarşamba günü BIST 100... Haberi Görüntüle

EYLEM PLANI GELİŞTİRİLECEK

 

Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde bu konuyla ilgili sunum yaptığını ifade ederek, "Kabinede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'mız bir sunum yaptı, onun üzerine Cumhurbaşkanı'mızın bir talimatı oldu. Demografik Nüfus Yüksek Kurulu oluşturacağız. Bu işleri hem detaylı bir şekilde inceleyecek hem de yeni bir eylem planı geliştirecek." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading