Depoları acilen fulleyin! Akaryakıta okkalı zam geliyor: İşte zammın tarihi ve uygulanacak ücret artışı

Dünyadaki çeşitli gelişmeler akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde önemli rol oynuyor. Özellikle petrol bölgelerinin çevresinde meydana gelen savaşlar, gerginlikler üretimin azalmasına ve dolayısıyla fiyatların yükselmesine sebebiyet veriyor. Tm bu gelişemelerle birlikte benzin ve motorine zam gelmesi bekleniyor.   

Ekonomi

10.10.2024, 12:38

Benzin ve motorin fiyatları tabelada bir kez daha yeniden güncellenecek.  Küresel piyasalarda yaşanan Brent petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle benzin ve motorin fiyatları da yükseldi. Yaşanan bu gelişmelerle birlikte araç sahiplerini üzecek bir gelişme yaşandı.

Son dakika: Eylül ayı enflasyon verileri açıklandı Son dakika: Eylül ayı enflasyon verileri açıklandı Haberi Görüntüle

BENZİN VE MOTORİNE ZAM 

Bu gece yarısından itibaren motorine 1 lira 55 kuruşluk zam geliyor. Motorinin yanı sıra yarın gece yarısından itibaren de benzinde 1,26 TL fiyat artışına gidilecek.

Uzmanlar bile bunu beklemiyordu! Altın rekor kırmaya doymuyor! İşte 28 Eylül 2024 gram altın, çeyrek altın fiyatları... Uzmanlar bile bunu beklemiyordu! Altın rekor kırmaya doymuyor! İşte 28... Haberi Görüntüle

LPG'YE ZAM YOK 

Bu gece yarısından itibaren motorine 1 lira 55 kuruşluk zam geliyor. Yine sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre yarın gece yarısından itibaren ise benzine 1,26 TL zam yapılacak. LPG'de ise herhangi bir fiyat artışı beklenmiyor.

Borsa güne nasıl başladı? Borsa güne nasıl başladı? Haberi Görüntüle

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Öte yandan İstanbul'da benzinin litresi 42,85 TL, motorinin litresi 42,66 TL ve LPG'nin litresi 25,14 TL olarak belirlendi.Ankara'da ise benzinin litresi 43,21 TL, motorinin litresi 43,12 TL ve LPG'nin litresi 25,15 TL oldu.

Kripto piyasasında bu hafta neler bekleniyor? Bitcoin yatırımcıları dikkatli olun Kripto piyasasında bu hafta neler bekleniyor? Bitcoin yatırımcıları dikkatli olun Haberi Görüntüle

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading