Yandex Metrica

DOLAR

32.58

%0.15 expand_less

EURO

35.13

%0.07 expand_less

ALTIN

2463.60

%1.14 expand_less

BIST

10534.95

%0.85 expand_less

BTC ($)

60234.37

%-2.7 expand_more

Dev Amerikan bankasından altın tahmini: O rakamlar artık hayal değil, o tarihte öyle bir şey yaşanacak ki...

Dev Amerikan bankasından altın tahmini: O rakamlar artık hayal değil, o tarihte öyle bir şey yaşanacak ki...

BofA, ticari olmayan altın talebi ve FED'in faiz indirim beklentileri doğrultusunda ons altın fiyatının çok kısa bir süre içerisinde 3 bin dolara kadar yükselebileceğini açıkladı. BofA, artık bu rakamların hayal olmadığını, altın piyasasında her şeyin mümkün hale geldiğinin altını çizdi.  

Ekonomi

24.06.2024, 17:51

Bank Of America (BofA),  altın fiyatlarına ilişkin yeni tahminini paylaştı.

BofA analistleri, CNBC-e'de yer alan habere göre altın fiyatlarının önümüzdeki 12 ila 18 ay içerisinde 3 bin dolara kadar yükselebileceğini öngörüyor. Bu tahmin eğer gerçekleşirse, altın fiyatlarında yüzde 30'a yakın yükseliş meydana gelecek.

Döviz piyasası FATF sonucu bekleniyor! Dolarda yükseliş hakim: İşte 28 Haziran 2024 güncel döviz kurları fiyatları... Döviz piyasası FATF sonucu bekleniyor! Dolarda yükseliş hakim: İşte 28... Haberi Görüntüle

ONS ALTIN 3 BİN DOLAR OLACAK...

Analistler, artışın ticari olmayan talebin artmasına bağlı olduğunu belirtti. FED'in faiz indiriminin bu tetikleyebileceğini ve fiziksel olarak desteklenen altın ETF'lerine girişlere ve daha yüksek işlem hacimlerine yol açabileceğine dikkat çekti.

BofA analistleri, "Doların döviz portföylerindeki payını azaltmaya yönelik bir baskı muhtemelen daha fazla merkez bankasının altın alımını tetikleyecektir. Bu değişim, altının uzun vadeli bir değer deposu, enflasyona karşı koruma ve etkili portföy çeşitlendiricisi olma statüsünden kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading